Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Excelență în pregătirea elevilor de la Colegiului Militar din Alba Iulia: 13 elevi calificați la faza națională a olimpiadelor școlare


Publicat

DSCN5703Ca în fiecare an, la sfârșit de martie, la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia se numără performanțele obținute la olimpiadele școlare județene. Și rezultatele sunt unele de excepție: 13 elevi au reușit performanța calificării la faza națională a olimpiadelor școlare, palmaresul colegiului îmbogățindu-se cu 15 calificări la 9 discipline. Și nu este o întâmplare, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se poate lăuda cu astfel de performanțe în fiecare an, deoarece aici se descoperă, se încurajează și se educă inteligența, perseverența și ambiția.

Astfel, colegiul se mândrește cu dubla performanță a elevei Elena Roberta Ion, care în clasa a IX-a reușește calificarea la etapa națională a olimpiadei de lingvistică (disciplină care nu este studiată în cadrul liceul), pregătită de prof. Cosmina Mircea, precum și la etapa națională a olimpiadei de limba franceză, sub îndrumarea prof. Lucia Lupu.

Este deja o obișnuință ca fizica să fie pe podium în fiecare an, anul acesta colegiul numărând trei performanțe la această disciplină: elevul Gabriel Oprea din clasa a X-a, elevul Octavian-Marius Tunaru din clasa a XI-a și elevul Vlad – Ioan Șchiopu din clasa a XII-a, toți îndrumați de prof. Dorina Filipescu, au reușit să se califice la faza națională a olimpiadei de fizică.

Disciplinele socio-umane reprezintă liceul cu cinste în fiecare an: la psihologie, eleva Alexandra-Dorina Trif din clasa a X-a, pregătită de prof. Simina Dura, la istorie, eleva Ana Cristina Geică din clasa a IX-a, îndrumată de prof. Paraschiva Fărcaș, la geografie, elevul Ioan Adrian Petruse din clasa a XI-a, pregătit de prof. Valer Macarie , toți au reușit performanța calificării la etapa națională.

În aceeași arie se înscrie și reușita celor cinci elevi, pregătiți de prof. Ioan Nistor, care se califică la etapa națională a olimpiadei de religie: elevul Marian – Emilian Luca, clasa a IX-a, eleva Bianca-Ioana Balea, clasa a IX-a, eleva Ioana-Florina Argatu, clasa a X-a, eleva Oana Iulia Ianculescu, clasa a XI-a și eleva Raluca Borș, clasa a XII-a.

Cu olimpiada „Științele Pământului”, elevul Vlad-Ioan Șchiopu, reușește și el performanța dublei calificări la faza națională a olimpiadelor școlare, îndrumat fiind de prof. Dorina Filipescu, Adela Tudor, Valer Macarie și Lucian Irimie.

Și sportul a fost bine reprezentat, elevul Ion Claudiu Trușcă din clasa a IX-a, reușește să se califice la etapa națională a tenisului de masă, pregătit fiind de antrenorul Florin Grozav.

Domeniile cele mai diverse în care excelează elevii militari din Alba Iulia demonstrează dăruirea fiecărui profesor, dar și seriozitatea elevilor, deschiși spre studiul disciplinelor diferite, având, însă, ca numitor comun motivația, dorința de cunoaștere și, nu în ultimul rând, dorința de a se confrunta cu elevi de aceeași vârstă în cadrul olimpiadelor școlare, care rămân o întrecere a elevilor de elită, o întrecere a excelenței, susțin reprezentanții Colegiului.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Incendiu pe DN1 la ieșire din Aiud. Motorul unei mașini a luat foc

Publicat

Motorul unei mașini a luat foc, marți, 11 mai, în jurul orei 15.15, pe DN1 la ieșire din Aiud spre Cluj, în zona benzinăriei Rompetrol. 

Potrivit ISU Alba este vorba despre un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui autoturism, cu degajare mare de fum.

Autoturismul se afla în afara părții carosabile.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vestea bună a zilei: TOATĂ România este în scenariul VERDE. Am ieșit din al treilea val al pandemiei de COVID

Publicat

România iese din valul al treilea al epidemiei de coronavirus. Toată țara este în scenariul verde epidemiologic, după ce și Capitala și județul Cluj (ultimele două rămase în scenariul galben) au trecut sub pragul de 1,5 cazuri la mie.

Au fost raportate 1.156 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise marți, 11 mai, de Grupul de Comunicare Strategică.

Au fost raportate și 101 de decese.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la ATI.

„S-a scăpat de presiunea din spitale, ceea ce înseamnă că sunt reale datele legate de rata de infectare. De exemplu, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara toate secțiile au locuri libere și începem să concepem deschiderea spitalului pentru celelalte specializări.

În primul rând, clinica de Pneumoftiziologie va reintra în rolul ei normal.

Clinica de boli infecțioase va rămâne cu o secție COVID-19 și celelalte secții vor fi deschise pentru pacienții non-COVID-19”, a declarat Virigil Musta pentru DC News.

Întrebat dacă este un semn că începem să scăpăm de COVID-19 și să revenim la normalitatea de dinainte de pandemie, dar și dacă el consideră că ne mai așteaptă un val de infectări, medicul ne-a oferit vești bune.

„Eu sper să nu mai urmeze vreun val, dar aici mi-e foarte greu să spun și cred că tot de noi depinde. Pentru că, deși suntem într-o situație bună, chiar mai bună decât mă așteptam, pentru că această scădere a avut loc rapid, totuși riscul există.

Războiul nu a fost câștigat! Trebuie în continuare să milităm pentru vaccinare, într-un număr cât mai mare și cât mai rapid, ca să nu apară cumva tulpini noi care să facă vaccinarea ineficientă.

Până când vom stabiliza situația pandemică ar trebui în anumite situații, respectate anumite reguli de constrângere și bineînțeles, purtarea măștii, distanțarea fizică și principalele elemente care împiedică răspândirea”, a completat medicul Virigil Musta.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi urși reperați pe raza județului Alba. Unde au fost descoperite urmele animalelor

Publicat

Prezența a doi urși pe raza județului Alba a fost semnalată, marți, de coordonatorul tehnic al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir.

Într-o postare pe Facebook, însoțită de mai multe fotografii acesta a precizat faptul că un exemplar de urs a fost semnalat în zona Crăciunel, iar un altul în proximitatea satului Ighiel.

Reamintim că în urma cu aproximativ o lună prezența unui alt exemplar de urs a fost semnalată în proximitatea municipiului Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: FOTO AVERTIZARE: Un URS de talie mare și-a făcut apariția lângă Alba Iulia. Atenționare pentru cei care merg în drumeții

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Justiţiei: Pensiile de serviciu nu pot fi eliminate. Se dorește să se ajungă la un nivel cât mai aproape de salariu

Publicat

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, că nu este posibil ca pensiile de servicu să fie eliminate, dar se doreşte să se ajungă la un nivel „echilibrat, cât mai aproape de salariu.

„Sunt discuţii care se derulează. Vor fi prezenţi la aceste discuţii de astăzi şi reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele CSM, doamna preşedintă a Înaltei Curţi şi doamna procuror general şi vom discuta şi astăzi, poate şi în altă zi despre problema pensiilor, dar nu în ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru că nu este posibil.

Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale”, a declarat Stelian Ion, la Ministerul Muncii.

El a adăugat că este important să se ajungă „la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu, aşa cum spun şi normele europene şi cum sugerează şi criteriile internaţionale”.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate