Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Excelență în pregătirea elevilor de la Colegiului Militar din Alba Iulia: 13 elevi calificați la faza națională a olimpiadelor școlare

Publicat

DSCN5703 Ca în fiecare an, la sfârșit de martie, la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia se numără performanțele obținute la olimpiadele școlare județene. Și rezultatele sunt unele de excepție: 13 elevi au reușit performanța calificării la faza națională a olimpiadelor școlare, palmaresul colegiului îmbogățindu-se cu 15 calificări la 9 discipline. Și nu este o întâmplare, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se poate lăuda cu astfel de performanțe în fiecare an, deoarece aici se descoperă, se încurajează și se educă inteligența, perseverența și ambiția.

Astfel, colegiul se mândrește cu dubla performanță a elevei Elena Roberta Ion, care în clasa a IX-a reușește calificarea la etapa națională a olimpiadei de lingvistică (disciplină care nu este studiată în cadrul liceul), pregătită de prof. Cosmina Mircea, precum și la etapa națională a olimpiadei de limba franceză, sub îndrumarea prof. Lucia Lupu.

Este deja o obișnuință ca fizica să fie pe podium în fiecare an, anul acesta colegiul numărând trei performanțe la această disciplină: elevul Gabriel Oprea din clasa a X-a, elevul Octavian-Marius Tunaru din clasa a XI-a și elevul Vlad – Ioan Șchiopu din clasa a XII-a, toți îndrumați de prof. Dorina Filipescu, au reușit să se califice la faza națională a olimpiadei de fizică.

Disciplinele socio-umane reprezintă liceul cu cinste în fiecare an: la psihologie, eleva Alexandra-Dorina Trif din clasa a X-a, pregătită de prof. Simina Dura, la istorie, eleva Ana Cristina Geică din clasa a IX-a, îndrumată de prof. Paraschiva Fărcaș, la geografie, elevul Ioan Adrian Petruse din clasa a XI-a, pregătit de prof. Valer Macarie , toți au reușit performanța calificării la etapa națională.

În aceeași arie se înscrie și reușita celor cinci elevi, pregătiți de prof. Ioan Nistor, care se califică la etapa națională a olimpiadei de religie: elevul Marian – Emilian Luca, clasa a IX-a, eleva Bianca-Ioana Balea, clasa a IX-a, eleva Ioana-Florina Argatu, clasa a X-a, eleva Oana Iulia Ianculescu, clasa a XI-a și eleva Raluca Borș, clasa a XII-a.

Cu olimpiada „Științele Pământului”, elevul Vlad-Ioan Șchiopu, reușește și el performanța dublei calificări la faza națională a olimpiadelor școlare, îndrumat fiind de prof. Dorina Filipescu, Adela Tudor, Valer Macarie și Lucian Irimie.

Și sportul a fost bine reprezentat, elevul Ion Claudiu Trușcă din clasa a IX-a, reușește să se califice la etapa națională a tenisului de masă, pregătit fiind de antrenorul Florin Grozav.

Domeniile cele mai diverse în care excelează elevii militari din Alba Iulia demonstrează dăruirea fiecărui profesor, dar și seriozitatea elevilor, deschiși spre studiul disciplinelor diferite, având, însă, ca numitor comun motivația, dorința de cunoaștere și, nu în ultimul rând, dorința de a se confrunta cu elevi de aceeași vârstă în cadrul olimpiadelor școlare, care rămân o întrecere a elevilor de elită, o întrecere a excelenței, susțin reprezentanții Colegiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax