Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXCLUSIV: Ana-Maria Groza a revenit pe pistă

Publicat

După ce a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, sportiva Ana-Maria Groza s-a decis, la finele anului 2009, ca în anul 2010 să rămână într-o pauză de competiţii. Începutul lui 2011 a făcut-o pe sportivă să se răzgândească și să revină pe pista de atletism și să se pregătească intens pentru o nouă participare la Jocurile Olimpice. ”Microbul performanței nu dispare și, cu gândul la Jocurile Olimpice de la  Londra 2012, m-am decis să continui lupta. Recunosc că decizia mea este influențată de oameni inimoși, care mi-au fost alături în tot acest timp”, a  declarat Ana-Maria Groza, atletă CS Unirea Alba Iulia.

Anul de pauză s-a dovedit a fi de bun augur. Sportiva consideră că în acest mod și-a mai încărcat „bateriile”, însă acum a sosit momentul pentru noi competiții. „Îmi doresc să fiu sănătoasă și să am liniștea necesară pregătirii. Trebuie să fiu relaxată și să privesc lucrurile cu încredere și sunt convinsă că totul va fi bine”, a adăugat sportiva albaiuliană.

Ana-Maria Groza a acceptat să dezvăluie și motivele ce au cauzat această pauză. ”S-a acumulat oboseala și simțeam că nu mai dau randament și mereu mă simțeam obosită. Am considerat că am nevoie de o pauză, asta a fost la finele anului 2009, an în care chiar am fost mulțumită de rezultatele mele. Ajunsesem să nu mai doresc să aud de stadion, kilometri și competiții și mi s-au ivit două oportunități: să renunț definitiv la sport sau să fac pauză în 2010”, a spus atleta.

Mărșăluitoarea  nu se teme de antrenamente, în ciuda anului de pauză: ”Nu va fi ușor, mai ales să revii în circuitul competițional internațional, dar am încredere în reușita mea. Sunt la vârsta la care e importantă odihna, relaxarea, munca din anii trecuți nu se pierde. Acum este importantă determinarea, dorința de a concura”.

În 2010, sportiva a organizat pentru școlile albaiuliene un concurs. A fost vorba de Crosul ”Ana Maria Groza”, eveniment la care au participat peste 300 de sportivi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax