Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXCLUSIV: Câte cazuri noi de cancer apar anual în Alba și câte dintre acestea sunt la Sebeș. Document de la Ministerul Sănătății

Publicat

Informații îngrijorătoare au fost furnizate de Ministerul Sănății, ca urmare a unei solicitări formulate de deputatul de Alba Florin Roman. Este vorba despre cazurile noi ale bolnavilor de cancer, apărute în fiecare an.

Reprezentanții ministerului spun că secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu raportează Direcției de Sănătate Publică Alba date cu privire la numărul cazurilor de cancer, defalcat pe localități (având în vedere domiciliul pacientului) ci tipurile de cancer, categoriile de vârstă afectate, sexul pacieților și mediul de proveniență (urban sau rural). DSP are însă un studiu bazat pedatele pe care le au medicii de familie.

”Dintr-un studiu efectuat de către SDP Alba pe zona Sebeș, după consultarea bazelor de date de la medicii de familie din județ, vă punem la dispoziție datele de mai jos, pe municipiul Sebeș, cu precizarea că pacienții aflați în evidențe la medicii de familie urmează/au urmat un tratament fie la SJU Alba Iulia, fie la alte clinici universitare și spitale cu secții de oncologie din țară” se arată în documentul primit de Florin Roman.

Situația prezentată de minister – cazuri noi de cancer în Sebeș, pe ani:

Anul 2014 – 128 de cazuri

Anul 2015 – 72 de cazuri

Anul 2016 – 102 cazuri

Anul 2017 – 154 de cazuri

Anul 2018 – 160 de cazuri

Anul 2019 (trimestrul I) – 57 de cazuri

Aceste cifre reprezintă un procent însemnat din numărul total de cazuri înregistrate la nivel județean:

Anul 2014 – 786 de cazuri

Anul 2015 – 798 de cazuri

Anul 2016 – 770 de cazuri

Anul 2017 – 589 de cazuri

Anul 2018 – 537 de cazuri

Anul 2019 (primele 9 luni) – 252 de cazuri

Se poate observa, de exemplu, că la nivelul anului 2018, aproape 30% dintre cazurile noi de cancer semnalate în județ, sunt la Sebeș.

Potrivit unul alt document al Ministerului pentru Relația cu Parlamentul, în data de 23 mai 2019, au fost efectuate măsurători de scurtă durată în două puncte din Municipiul Sebeș, în cartierul Mihail Kogălniceanu nr. 46 și la stația meteorologică Sebeș, pe DN 7. ”Concentrația de formaldehidă determinată a fost de 0,0038 mg/mc în cartierul Mihail Kogălniceanu, respectiv sub limita de detecție instrumentală la stația meteorologică din Sebeș” se arată în document.

Totuși, autoritățile ar trebui să explice de ce măsurătorile sunt de scurtă durată și dacă au fost făcute la orele de flux tehnologic maxim sau nu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax