Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EXCLUSIV: Cum este gestionat cel mai mare focar de COVID-19, din Alba Iulia. Ce se întâmplă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”

Publicat

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia este singura unitate de învățământ liceal care a început semenstrul al doilea în format fizic.

După aproape trei săptămâni de la începerea semenstrului al doilea, în interiorul Colegiului, 77 de elevi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, fiind declarat focar și de altfel cel mai mare focar activ de pe teritoriul Municipiului Alba Iulia. 

Reporterii Alba24.ro au cerut detalii despre cum este gestionat focarul din interiroul unității de învățământ.

Reprezentații Colegiului au oferit un răspuns în exclusivitate la o serie de întrebări.

Precizările Ministerului Apărării vin în contextul în care pe adresa redacției alba24.ro a sosit o sesizare cu privire la faptul că numărul elevilor și al profesorilor infectați în instituție este foarte mare, (infirmeria este plină) că ar fi o lipsă a medicamentelor.

Precizări ale MApN

Potrivit acestora, până la data de 24 februarie au fost confirmați pozitiv 77 de elevi, dintre care 67 se afla în izolare la domiciliu.

Aceștia sunt din mai multe județe din țară și potrivit reprezentaților, părinții s-au deplasat până la unitatea de învățământ și i-au preluat pe elevi.

De asemenea, un număr de 164 de elevi contacți direcți se află izolați în spațiile special amenajate pentru carantină, conform precizărilor Direcției Medicale a MApN.

În ceea ce privește modul în care elevii stau în camere, potrivit reprezentaților Colegiului, aceasta este realizat în conformitate cu arhitectura colegiului, în acest sens, numărul de elevi dintr-o cameră fiind variabil în funcție de spațiul fiecăreia, fiind respectată distanțarea fizică, iar masca de protecție este obligatorie pe durata cursurilor și a activităților din interiorul unității de învățământ.

În infirmerie, momentan nu se afla niciun elev, iar în farmacie există un stoc de medicamente.

La infirmeria colegiului se desfășoară serviciul de permanență, iar în momentul în care un elev se prezintă la infirmerie, medicul de familie decide tratament ambulatoriu sau internarea acestuia în infirmerie sau în cazul de simptomatologie covid testarea acestuia, au mai precizat reprezentații unității de învățământ.

De la începutul semestrului al doilea s-a efectuat un număr de 240 teste rapide și 947 teste RT PCR.

Contactul cu lumea exterioară este posibil doar în situații excepționale.

Mai exact, elevii pot părăsi unitățile de învățământ numai la întreruperea/finalizarea studiilor sau în alte situații excepționale (ex: probleme familiale deosebite, internare în spitale, exercitarea dreptului de vot etc.) iar la revenirea în instituție, elevii vor fi triați din punct de vedere epidemiologic și plasați timp de 14 zile în carantină, în spații special desemnate și atent supravegheați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. albaiulian

    joi, 25.02.2021 at 13:41

    Daca pun astia din nou CUSCA in Alba Iulia JUR ca o sa dau in judecata atat MAPN si Colegiul Militar si o sa cer daune morale. Nu se poate sa gestionezi atat de prost o situatie care se stia ca este una riscanta, avand in vedere ca elevii vin din toata tara. Comandantul colegiului precum si persoanele implicate ar trebui DEMISE de urgenta.

  2. dan

    vineri, 26.02.2021 at 08:59

    Idiotii astia se joaca cu viata noastra. Cred ca suntem printre putinele localitati din tara care intra-iese si iar intra in carantina. Liceu deschis, partii de schi deschise si pe urma toata lumea in casa datorita unor inconstienti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax