Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXCLUSIV: Planurile de modernizare a străzilor de pământ din Alba Iulia. Primăria vrea PUZ pentru 3 zone, însumând 51 de hectare

Publicat

Primăria Alba Iulia intenționează să modernizeze mai multe străzi de pământ din Alba Iulia, printre care și cele din zonele de dezvoltare Micești și Bărăbanț. Administrația locală a lansat procedura de atribuire a unui contract de realizarea a unui Plan Urbanistic Zonal.

Proiectarea este împărțită pe trei loturi. Primul lot vizează zona cuprinsă între străzile Bulevardul Revoluției, Calea Moților, Calea Labului, Scărișoara, Gârda cu legătură în Gheorghe Șincai.

Al doilea lot cuprinde străzile zona cuprinsă Calea Moților, Detunata, Toporașilor, Mircea Eliade, Nazaret Ilit și Viadana.

Un al treilea lot include zona străzilor Bulevardul Revluției, Arieșului, Râul Ampoi, Emil Racoviță și Streiului.

Zona propusă spre reglementare, conform documentelor de achiziție, are o suprafață de peste 51 de hectare.

Contractul de elaborare a PUZ-ului are o valoare estimată de 135.000 de lei și va fi atribuit prin achiziție directă.

Modernizarea acestor străzi vizează nu doar zona carosabilă ci și circulația pietonală. ”Prezentul studiu nu se va limita la străzile mai sus enumerate ci va reglementa urbanistic toată trama stradală inclusă în planșele desenate pentru fiecare lot, pentru a se asigura racordul fiecăre străzi în parte cu străzile adiacente în care se încarcă/descarcă fluxul de circulații” se precizează în tema de proiectare.

În prezent, aceste străzi încadreate la categoriile III și IV, sunt de fapt drumuri de pământ cu un strat superficial de agregare, în zone cu locuințe nou construite, în zone de dezvoltare imobiliară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aurel Balan

    joi, 23.04.2020 at 15:24

    Referito la planul de modernizare a strazilor din Alba Iulia
    Este o initiativa buna daca se va face in asa fel incat sa nu afecteze sanatatea locuitorilor de pe acele strazi.Prin punerea unui strat de piatera concasata se creeaza posibilitatea circulatiei cu viteza mare a masinilor ceeace duce la ridicarea prafului in asa fel incat sa nu se mai poara respira un aer cat de cat curat.Deci von salva pivotii,bieletele si vom imbolnavi populatia.
    Este absolut necesar sa se limiteze viteza de circulatie astfel incat sa nu se faca praf si nu doar cu un semn de circulatie pe care multi nu o sa-l bage in seama ci cu crearea de obstacole fizice.
    Pentru exemplifecare va invit pe strada Cornel Medrea, unde este portiune cu piatra fara gropi si portiune unde este piatra dar s-au format gropi.Sunt caonucatori auto care circula cu viteza adecvata sa nu se faca praf dar sant destul de multi,chiar ditre locuitori aistrazii,care nu reduc viteza si creeaza nori de praf.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax