Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Excursie memorabilă pentru persoanele ocrotite în trei locuințe protejate din Alba, organizată de Filantropia Ortodoxă

Publicat

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat miercuri, 9 iulie, o excursie memorabilă la Târgu Mureș, destinată beneficiarilor din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități.

Este vorba despre Locuința Maxim Protejată nr. 5 Sfânta Elena Pianu de Jos, Locuința Maxim Protejată nr. 10 Cricău și Locuința Maxim Protejată nr. 16 Alba Iulia.

Această excursie le-a oferit acestor oameni minunați ocazia de a ieși din rutina lor zilnică, de a explora frumusețea locurilor vizitate și de a socializa, au transmis organizatorii.

Primul popas al excursiei a fost la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, unde beneficiarii au fost încântați de diversitatea animalelor, de la lei și zebre până la maimuțe și păsări exotice.

Plimbarea printre adăposturile animalelor a fost o sursă de bucurie și uimire, mai ales pentru cei care au vizitat pentru prima dată o grădină zoologică.

După această experiență plină de aventură, grupul s-a îndreptat către un restaurant local din Târgu Mureș. Aici, au avut ocazia să se bucure de un prânz delicios într-un ambient călduros și primitor.

Mâncărurile tradiționale și atmosfera plăcută au creat contextul perfect pentru conversații și râsete.

Pentru mulți dintre beneficiari, masa de prânz a fost și o ocazie de reîntâlnire și de întărire a legăturilor de prietenie create în anii trecuți.

Excursia a continuat la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Recea. Participanții au fost profund impresionați de arhitectura mănăstirii și de frescele religioase care împodobesc interiorul bisericii.

A fost un moment de liniște și reflecție, în care fiecare a avut ocazia să-și regăsească liniștea sufletească.

„Întreaga experiență ne-a reamintit de importanța incluziunii și a accesului universal la activități educaționale și recreative, subliniind că frumusețea și lecțiile naturii sunt accesibile tuturor celor care doresc să le descopere”, a declarat Georgiana Șulutiu, asistent social pe cele trei locuințe maxim protejate.

„Această excursie a fost o experiență memorabilă pentru toți cei implicați. Bucuria de a explora locuri noi, de a se întâlni cu prieteni vechi și de a crea amintiri frumoase a fost evidentă pe chipurile tuturor participanților”, a subliniat Andrada Petric, terapeut ocupațional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate