Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Executări silite făcute de primărie. Proiect privind amenzile neplătite pentru gunoi, pieţe, spaţii verzi

Publicat

amenda

Regimul juridic al contravențiilor ar urma să fie modificat astfel încât primăriile, prin consiliile locale, să poată executa silit persoana amendată, dacă aceasta nu își achită contravenția în termenul legal de 30 de zile.

Deocamdată, primăriile trebuie să apeleze la instanțele de judecată în astfel de cazuri și de cele mai multe ori, costurile sunt ridicate, procesele durează și se ajunge ca aceste cheltuieli să depășească amenda sau contravenția să se prescrie între timp, potrivit legestart.ro.

Un proiect de lege depus la Senat vizează sancţiuni în domenii ca salubritate, activitatea din piețe, curățenia și igienizarea acestora, întreținerea parcurilor și spațiilor verzi, a spațiilor și locurilor de joacă pentru copii, amenajarea și curățenia spațiilor din jurul blocurilor de locuințe, precum și a terenurilor virane, întreținerea bazelor și obiectivelor sportive aflate în administrarea lor, întreținerea străzilor și a trotuarelor, a școlilor și a altor instituții de educație și cultură, întreținerea clădirilor, împrejmuirilor și a altor construcții și colectarea gunoaielor și aresturilor menajere.

În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termenul de 30 de zile, consiliul local poate aproba înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității, potrivit sursei citate.

Activitatea în folosul comunității nu va putea fi, ca durată, mai mare de 50 de ore, iar în cazul minorilor începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore. Punerea în executare a deciziei de activitate în folosul comunității, dacă persoana nu o efectuează, se va face cu ajutorul unităților de poliție de pe raza teritorială respectivă.

Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax