Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Exemplu de solidaritate oferit lumii de britanici: Peste 170.000 de englezi s-au înscris ca voluntari în sprijinul autorităților

Publicat

Națiunea britanică oferă lumii un exemplu de implicare și solidaritate. Peste 170.000 de englezi s-au înscris pentru a fi voluntari în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, în doar câteva ore de la apelul autorităților britanice care au solicitat sprijin pentru medici și pentru activitățile suplimentare pe care statul nu le poate asigura. 

Datele au fost făcute publice de presa britanică, printre care și publicația Evening Standard.

Anunțul de pe siteul National Health Service – NHS:

”NHS „mobilizează trupele” pentru războiul împotriva coronavirusului, voluntarii fiind chemați să ajute persoanele vulnerabile să rămână în siguranță și bine acasă.

Națiunea caută până la 250.000 de voluntari pentru a ajuta până la 1,5 milioane de oameni cărora li s-a solicitat să se protejeze de coronavirus din cauza condițiilor de sănătate de bază.

Membrii publicului se pot înscrie rapid și ușor la merchandamapp.org/NHS pentru a deveni respondenți voluntari ai NHS și pot fi chemați să facă sarcini simple, dar vitale, cum ar fi:

– livrarea medicamentelor din farmacii;

– conducerea pacienților la întâlniri;

– aducerea lor acasă de la spital;

– sau efectuarea de apeluri telefonice regulate pentru a verifica persoanele care se izolează acasă.

Respondenții voluntari ai NHS nu vor înlocui grupurile locale care îi ajută pe vecinii vulnerabili, ci este un serviciu suplimentar oferit de NHS.

Medici medicali, medici, farmaciști, asistente, moașe, consilieri NHS 111 și personal de asistență socială vor putea solicita ajutor pentru pacienții cu risc, printr-un centru de apel condus de Royal Voluntary Service (RVS), care se va potrivi cu persoanele care au nevoie ajutați cu voluntarii care locuiesc în apropierea lor. Unele organizații de caritate vor putea, de asemenea, să trimită oamenii la serviciu”.

Foto: USNews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate