Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Exercițiu de simulare a intervenţiilor în cazuri de inundații pe Arieș

Publicat

Joi și vineri, pe râul Arieș va fi o adevărată desfășurare de forțe. Ministerul Mediului şi Pădurilor – Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă organizează în această perioadă exerciţii de simulare a situaţiilor de inundaţii şi accidente la construcţii hidrotehnice.

Pe tronsonul barajului Mihoiești din comuna Bistra va avea loc o simulare a cazurilor de inundaţii, gestionată de Administraţia Bazinală de Apă Mureş împreună cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba. Principalele aspecte urmărite de această simulare sunt verificarea şi rezolvarea situaţiilor de urgenţă, felul cum se coordonează echipele, cum comunică şi, cel mai important, modul în care administrația locală cunoaște procedurile ce trebuie urmate în caz de inundații. Miercuri se vor convoca și comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, unde li se va prezenta atribuţiile ce revin autorităţilor la nivel local în acţiunile preventive şi de intervenţie, verificarea modului în care membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă aplică prevederile planurilor locale de apărare împotriva inundaţiilor, precum şi modul în care acestea au fost aduse la cunoştinţa cetăţenilor. Pe toată durata exerciţiului, se va monitoriza întreaga activitate a celor implicaţi.

Structurile implicate sunt Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrele Regionale de Prevedere a Vremii, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – sucursalele teritoriale, SC „Hidroelectrica” SA, alţi deţinători de acumulări mici, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, Grupurile de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă – centre operaţionale, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax