Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Exercițiu de alarmare publică la Scărișoara: „Inundaţii pe râul Arieş”

Publicat

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au sprijinit, joi, în comuna Scărișoara, din Munţii Apuseni, desfăşurarea unui exercițiu de alarmare publică cu tema ”Activitatea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Scărișoara pentru înlăturarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase – inundații râul Arieș”.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de inundaţii: ploi abundente, în urma cărora cantităţile de apă vor depăşi 35-45 l/mp.

Exerciţiul a avut drept scop antrenarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a personalului Centrului operativ cu activitate temporară pentru transmiterea mesajelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, verificarea aplicabilităţii schemei organizării – avertizării şi alarmării populaţiei şi a unor măsuri prevăzute în planurile specifice, verificarea funcţionării echipamentelor de înştiinţare şi alarmare şi a audibilităţii mijloacelor  de alarmare pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale, perfecţionarea deprinderilor de conducere şi de aplicare a măsurilor prevăzute în documentele operative, asigurarea cunoaşterii de către populaţie a semnalelor de alarmare şi a regulilor de comportare pe timpul introducerii acestora.

La acest exercițiu au participat reprezentanţi ai Comitetului Local pentru situații de Urgență Scărișoara şi Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Scărișoara. Acţiunea a durat o oră, în intervalul 10.00 – 11.00, în localitatea Scărişoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax