Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Exercitiu de evacuare la Spitalul Orășenesc Cugir, sub coordonarea ISU Alba. A fost simulată producerea unui incendiu

Publicat

Exercițiu de evacuare a bolnavilor și personalului de la Spitalul Orășenesc din Cugir, organizat în cadrul unui control tematic al ISU Alba la instituția medicală. 

Potrivit unui anunț al spitalului, a fost verificat modul de îndeplinire a obligațiilor care revin angajaților spitalului în cazul unui incendiu.

”În acest sens, în ziua de 16.02.2022, la orele 11:30, a fost organizat un exercițiu de evacuare a persoanelor din clădirea Ambulatoriului de specialitate, simulându-se producerea unui incendiu, cauzat de instalația electrică de la un tablou de curent, amplasat la etajul I al clădirii.

Evenimentul a fost anunțat la serviciul unic de urgența 112. Ulterior anunțării, au intervenit membrii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Cugir, cu 2 autospeciale cu apă și spumă, care au fost conectate la rețeaua de hidranți interiori, un echipaj Smurd, precum și o autospeciala cu apă, de la Detașamentul de pompieri Sebeș.

În timpul exercițiului au fost evacuate toate persoanele din clădire, atât angajați cât și pacienți din cabinete, laboratoare, săli de așteptare și holuri, fiind îndrumate către locul de adunare din curtea spitalului.

Întreg exercițiul, s-a desfășurat sub supravegherea inspectorilor de control din cadrul ISU Alba, Ofițer specialist I Diana Șoșa, S. Ofițer op.principal Cristian Pășculeț, iar din partea spitalului Manager Jr. Florin Arion” se arată într-un comunicat al Spitalului Orășenesc Cugir.

Exercițiul a fost urmat de o scurtă prezentare a modului de desfășurare a acțiunii, susținută de reprezentanții ISU Alba.

Exercițiul a fost încheiat printr-o exersare a mânuirii mijloacelor de intervenție, în speță stingătoare, de către angajați.

,,Obiectivul de bază al acțiunii este reducerea riscului de incendii la spital. Unitățile sanitare au anumite condiții speciale de funcționare, programul de exploatare a clădirilor, instalațiilor fiind neîntrerupt, astfel că și măsurile de prevenire a producerii unor incendii trebuie să fie pe măsură.

Fiecare angajat are rolul lui, iar prin cunoașterea măsurilor de prevenire a producerii incendiilor încercăm să reducem la minim un astfel de risc.

Exercițiile de evacuare sunt de bun augur, devenind o regulă din 2019 încoace, iar cu fiecare exercițiu se învață lucruri noi, care cu siguranță ne sunt utile pe viitor”, a declarat Managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax