Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Exercițiu de intervenție la cutremur, la Ocna Mureș! Scenariu: clădiri avariate și răniți GRAV

Publicat

scenariu

Inspectoratul pentru situații de Urgență Alba a transmis o informare cu privire la un exercițiu de intervenție la un cutremur. Potrivit scenariului, cutremurul a afectat Ocna Mureș unde mai multe construcții din zona lacului s-au prăbușit și mai multe persoane sunt rănite grav. Exercițiul va avea loc în data de 7 martie, între orele 10,30-12,30.

Comunicatul ISU Alba:

”În data de 07.03.2019 ora 09,50 s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de VII grade pe scara Richter cu epicentrul în zona Vrancea, la adâncimea de 100 km.
Cutremurul s-a resimțit și în județul Alba.

Din primele informații, pe teritoriul orașului Ocna Mureș sunt avarii la mai multe construcții din zona de centru a orașului înspre lacuri (1 instituție de învățământ, 1 instituție publică, și 1 bloc de locuințe).
Numărul estimativ de persoane care sunt la această oră în clădirile avariate este de aproximativ 194 de persoane.

În clădirile afectate sunt persoane accidentate grav care nu se pot auto evacua.
Au fost produse avarii la rețelele de utilități publice.

Pot apărea noi situații care pun în pericol viața cetățenilor.

Pentru căutarea și salvarea victimelor se folosesc 3 echipe de căutare salvare de la Detașamentul de Pompieri Aiud și de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia 1 echipă de la Garda de Intervenție nr.2 Blaj.

Pentru acțiunile de de stingere a incendiilor se folosesc 4 autospeciale de Intervenție cu apă și spumă – 1 din cadrul Gărzii de Intervenție Blaj, 1 din Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, 1 din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud și 1 de la SVSU Ocna Mureș.

Pentru intervenția la înălțime și la descarcerare se folosește autoscara și autospeciala de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud.

Pt. punctul de triere a victimelor se folosesc PMA tip I din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, forțe de la SMURD Alba, personal medical din cadrul Serviciul de Ambulanță Județean Alba și Filiala Județeană de Cruce Roșie Alba.

Pentru transportul victimelor la unitățile de primiri urgențe se folosesc 3 ambulanțe din cadrul SMURD Alba și 1 ambulanță din cadrul SAJ Alba și 1 ambulanță Crucea Roșie”.

Sursă: ISU Alba

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax