Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Exerciţiu de stare de urgenţă, în Alba Iulia. Forţele de intervenţie au acţionat într-un caz posibil de explozie pe Bd. Transilvaniei

Publicat

isu

Instituţiile din Alba responsabile de acţiuni de intervenţie în caz de forţă majoră au organizat, joi, un exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă. Cazul posibil ales a fost o explozie urmată de incendiu la un cvartal de locuinţe din municipiul Alba Iulia. Locaţia acţiunii a fost zona blocurilor 3EFG, 4G, 5G, G140 şi 62, în apropierea Pieţei volante de pe Bulevardul Transilvaniei.

Din cauza acestui exerciţiu, în zonă au fost restricţionate accesul şi circulaţia. Organizatorii au atenţionat privind manifestarea de fond sonor aferent desfăşurării exerciţiului (sirene), fapt pentru care au apelat la înţelegerea locuitorilor, dar şi la respectarea de către aceştia a marcajelor şi indicaţiilor autorităţilor.

Exerciţiul a durat aproximativ o oră şi jumătate şi a cuprins simulări spectaculoase de intervenţie şi salvare a victimelor, în cadrul unor situaţii concrete. Publicul prezent la eveniment a urmărit „pe viu” cum echipajele au salvat şi au acordat primul ajutor unor persoane „blocate” în balconul unui bloc din zonă, persoane „rănite” în urma unei situaţii de explozie şi incendiu şi alte scenarii. S-a remarcat promptitudinea personalului „Salvamont” şi SMURD şi au fost observate, cu această ocazie, şi aspectele care necesită remediere în timpul operaţiunilor.

Prezent la eveniment, inspectorul general Marcel Lucaciu, de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a declarat că: „Acest exercițiu a fost un bun prilej  de a observa modul în care se realizează o intervenție majoră și în urmă căruia se pot trage foarte multe concluzii utile. Sunt mulțumit de felul în care s-a derulat simularea, dar se mai pot face unele reglaje fine pentru viitor”.

Prin desfăşurarea acestei acţiuni, s-a urmărit verificarea eficienţei planului roşu de intervenţie, a cooperării între toate structurile responsabile şi antrenării tuturor participanţilor, precum şi capacitatea de intervenţie în situaţii de urgenţă cu victime multiple, în zone de locuinţe.

Au participat reprezentanţii mai multor instituţii: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia; Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia; Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba; Serviciul Public Judeţean „Salvamont” Alba; Asociaţia Română pentru Câini de Salvare; Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba; Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba; U.M. 01684 Alba Iulia; Poliţia Locală Alba Iulia; S.C. Electrica SA; E-On Gaz; S.C. Apa CTTA Alba; Crucea Roşie Română – Filiala Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax