Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Exerciţiu ISU la Jidvei: Gestionarea unei situaţii de urgenţă, cauzată de inundaţii în urma ploilor abundente

Publicat

isu

Locuitorii comunei Jidvei vor putea asista joi la un exerciţiu de alarmare publică cu tema „Activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Jidvei pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase – inundaţii Valea Jidveiului”.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de inundaţii (ploi abundente, în care cantităţile de apă vor depăşi 35-45 l/mp).

Exerciţiul are drept scop antrenarea Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă, a personalului Centrului operativ cu activitate temporară pentru transmiterea mesajelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare; verificarea aplicabilităţii schemei organizării – avertizării şi alarmării populaţiei şi a unor măsuri prevăzute în planurile specifice; verificarea funcţionării echipamentelor de înştiinţare şi alarmare şi a audibilităţii mijloacelor de alarmare pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale; perfecţionarea deprinderilor de conducere şi de aplicare a măsurilor prevăzute în documentele operative; asigurarea cunoaşterii de către populaţie a semnalelor de alarmare şi a regulilor de comportare pe timpul introducerii acestora.

La acest exerciţiu participă: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Jidvei, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Jidvei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax