Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXIT POLL EUROPARLAMENTARE 2014: PSD 41,4%, PNL 13,4%, PDL 11,7%. REACŢIILE liderilor politici din Alba


Publicat

UPDATE: Situația actualizată la ora 21.00 Exit Poll: Alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 41,4%, PNL 13,4%, PDL 11,7%, UDMR 6,4%, PMP 6,3%, Mircea Diaconu – 4,7%, PP-DD 4,2%, Forţa Civică 3,3%, PRM 2,9%, PER 0,70%, PNȚCD 0,60%, Partidul Verde 0,10%. Potrivit acestor date, pentru Parlamentul European, PSD scade la 16 mandate, PNL urcă la 6 mandate, PDL rămâne cu 5 mandate şi PMP şi UDMR rămân cu câte 2 mandate. De asemenea, candidatul Mircea Diaconu ar intra în Parlamentul European.

Rezultatele Exit Poll după închiderea procesulul de vot, potrivit datelor valabile la ora 19.00, arătau că, la nivel naţional, Alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 42,4% dintre opţiunile alegătorilor, PNL 13,3%, PDL 11,5%, PMP 6,3%, UDMR 6,2%, PPDD 4,2%, candidatul independent Mircea Diaconu – 4,3% şi Forţa Civică 3,3%. Datele aparţin Operations Research dintr-un sondaj realizat pentru Antena 3.

PSD-UNPR-PC ar putea obţine 17 mandate în Parlamentul European, PNL 5 mandate, PDL 5 mandate, PMP 2 mandate, UDMR 2 mandate şi Forţa Civică un mandat.

Alte rezultate exit-poll, ora 19.00:

CURS Avangarde, pentru TVR 1: Alianţa PSD-UNPR-PC – 41,01%, PNL – 14,92 %

IRES, pentru Digi TV: Alianţa PSD-UNPR-PC – 41%, PNL – 14 %

CSCI pentru RTV: PSD-UNPR-PC  43%; PNL 14%; PDL 12%; PMP 7%, UDMR 6%

După încheierea procesului de votare, la ora 21.00, a început agitaţia la sediul organizaţiilor locale ale partidelor din Alba. Reprezentanţii acestora au trecut încă o dată prin filtrul de control al alegătorilor şi acum pot verifica „pulsul naţiunii”. Chiar dacă din judeţ nu au fost candidaţi la alegerile europarlamentare de anul acesta situaţi pe locuri din start eligibile, totuşi acest scrutin este un bun punct de evaluare în ceea ce priveşte situarea în preferinţele cetăţenilor.

Printre numele care regăsesc pe liste, pentru judeţul Alba se află următorii candidaţi: de la PDL, Mircea Hava care ocupă locul 11 pe listă, de la PNL, Florin Roman, locul 12 pe lista liberalilor, pe locul 14 în lista PMP se află Clement Negruţ, la PSD Victor Negrescu locul 17, iar pe 32 se află Vera Cristescu, de la Forța Civică pe locul doi se află Diana Laura Pavelescu, iar de la PNȚCD pe locul 12 este Alin Ioan Popa.

Un număr de 572 de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi concurează pentru a câştiga, în urma scrutinului, un mandat de eurodeputat.

Locuri vizate la europarlamentare

Înainte de alegeri, PDL Alba se aştepta la o prezenţă la urne de 30% şi un procent de 20% la nivel național, respectiv de 40% în Alba pentru candidaţii partidului.

PSD şi-a propus un scor de 35%, iar PNL peste 20%.

Alba24 vă prezintă reacţiile liderilor politici locali referitor la rezultatele Exit Poll de la europarlamentare, de la sediile partidelor, precum şi cu alte date din exit poll-uri.

Bucurie şi felicitări la sediul PSD Alba pentru candidatul Victor Negrescu

Dacă rezultatele exit poll se confirmă, candidatul PSD Alba, Victor Negrescu, prinde un loc în Parlamentul European. Acesta a fost felicitat de liderul organizaţiei, Ioan Dîrzu şi de alţi membri.

“Alba are un reprezentant în Parlamentul European. Mă bucur să fiu eu acela. Munca abia acum începe, o muncă de promovare a judeţului la Bruxelles, în toată Europa. Sper să am ocazia să fac acest lucru. Să fie confirmate rezultatele sondajului”, a declarat Negrescu.

“Prioritatea numărul unu este promovarea intereselor Alba la Bruxelles”, a mai spus Negrescu, amintind de proiectul ambasadei moţilor.

Dîrzu: „Șampania o deschidem abia mâine!”
Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, l-a felicitat pe candidatul județului Alba, Victor Negrescu, menționând însă că „șampania o deschidem abia mâine”.

“Suntem extrem de optimişti că rezultatele vor fi la fel de bune. Ne bucurăm că locul 17, aşa cum am promis alegătorilor, din judeţul Alba, va fi un loc eligibil şi reprezentat de un coleg de-al nostru, Victor Negrescu. Aşteptăm până se totalizează rezultatele din toate secţiile de vot şi atunci vom putea declara mai multe”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

În ceea ce priveşte intenţia colegilor din politică privind unificarea dreptei, acesta susţine că “pe noi nu ne surprinde, că deja de a doua zi după alegerile locale a fost alianţa dreptei împotriva colegilor de stânga”.

Vezi detalii în video mai jos:

PNL Alba aşteaptă rezultatele finale

Liberalii din Alba Iulia nu au avut niciun fel de reacție la vederea rezultatelor parțiale indicate de exit poll care le arăta un procent de 14%. La sediul PNL Alba Iulia, președintele organizaţiei, Florin Roman și candidatul județului pentru aceste alegeri, a primit vestea exit poll-ului alături de alți membri de partid și de tineri care l-au ajutat în campanie.

“Sunt nişte estimări, vorbim de ora 19.00. Eu zic că rezultatele vor fi mult schimbate, adică vom avea un PSD sub 40 la sută şi un PNL cu redistribuire peste 20 la sută, având în vedere ce s-a întâmplat la Alba Iulia, unde, între orele 16.00 şi 20.00 practic a fost o creştere de 10-15% a prezenţei la vot. Sunt prea obişnuit cu aceste lucruri ca să le comentez la cald. Cred că Alba va avea un rezultat peste media naţională”, a declarat Florin Roman.

În schimb, consilierul local și fostul președinte PNL Alba Iulia, Gabriel Pleșa, este dezamăgit după aflarea rezultatelor transmise de exit-poll. Acesta spune că se așteptau la un rezultat mai bun și că este sigur că foarte mulți din alegătorii PNL nu s-au prezentat la vot.

În sediul PNL Alba, atmosfera a fost și mai liniștită. La apariția rezultatelor era prezent doar deputatul Dan Coriolan Simedru, alături purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion și încă doi membri.

PDL Alba – Mircea Hava: „Rezultatele astea spun că dreapta trebuie să se trezească, altfel nu va fi bine pentru țară”

La sediul PDL Alba atmosfera a fost una liniștită, iar la vederea rezultatelor de la exit poll, președintele PDL Alba a spus că dacă dreapta era unită acum ajungeau să scoată un 22%. Mircea Hava a fost foarte surprins de rezultatul de 43% obținut de USD. „Se vede s-a votat PSD-ul. Acum sunt curios să văd cât o să fie 43%, 44%, 46%.  Rezultatul (USD – n.r) este mai bun ca la alegerile parlamentare” a spus Hava.

„Sunt rezultatele pe țară. Corect era că ne așteptam un pic la mai mult. Este clar că ne așteptam la mai mult. Noi discutam la peste 15%. Dovada este că încă partea de dreapta a PDL există, pentru că știm foarte bine că PMP -ul este format din oamenii noștri, din aceeași familie. Spun că rezultatele astea dacă nu ne trezim de mâine nu va fi bine pentru țară. Sunt hotărât eu, Dumitrel, Pereș să mergem până la capăt să adunăm dreapta. Discuții la nivel local avem de mult timp. Dacă nu vor înțelege la București că trebuie să se unească dreapta, se poate face și la nivel regional. Doamne dă să unim dreapta!”, a spus liderul PDL Alba, Mircea Hava, la aflarea rezultatelor de la exit poll.

„Ceea ce vreau să văd și să judecă ca lumea este și prezența la vot pe Transilvania, pe Sud pentru că în momentul ăsta poți să zici ceva. O discuție serioasă se va putea face mâine după rezultatele finale și după ce vom vedea și participarea la vot, participarea pe zone unde au fost, câți au fost pentru că și asta spune foarte mult. Toată lumea care știe ce înseamnă statul de dreapta cred că s-a săturat să țină în spate tot soiul de cetățeni pentru care votul se cumpără cu 25 de lei, 30 de lei, cu un kilogram de făină de mălai. Sunt sigur că împreună cu PNL-ul, cu PMP-ul, cu celelalte partide de reapta vom ajunge la un mod de a trăi și de a lucra împreună cei de reapta pentru că sunte datori să nu lăsăm țara pe mâna lor” a mai spus Hava.

„Cred, nu sunt sigur că cei de dreapta și cei care au provenit din PDL s-au lămurit că împreună suntem sau dacă nu ne măcinăm. Astea vor fi discuțiile noastre de săptămâna viitoare. În momentul ăsta se poate discuta despre o soluție de dreapta foarte, foarte serioasă. Este obilgatorie să discutăm despre o soluție de dreapta, altfel vom rămâne uitându-ne la domnii roși. Oamenii care nu au făcut altceva decât că au minițit, m-au mințit și vor minți în continuare pentru că asta știu să facă și vor cumpăra voturi ținându-i pe oameni în sărăcie”, a spus președintele PDL ALba despre unirea dreptei.

Ion Dumitrel a spus că de mâine își dorește ca dreapta să se unifice, iar rezultatele exit poll-ului sunt cel mai bun semn. „Eu am văzut ce vor și oamenii și oamenii chiar doresc să fie și o dreaptă puternică numai că ar trebui să avem lideri naționali responsabili față de România. De mâine să vedem care este cel mai responsabil față de dreapta” a mai precizat prim vicepreședintele PDL Alba.

În ceea ce privește rezultatul obținut de PMP la exit poll, Hava a spus că „este rezultatul pe care la obținut președintele Băsescu, și asta o știe toată lumea”.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Spectacolul ”Hansel și Gretel”, premieră a Tetrului de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia. Program și bilete

Publicat

Teatrul de Păpuși „Prichindel” vă invită la premiera spectacolului „Hansel & Gretel – o poveste urbană”, sâmbătă, 26 iunie 2021, de la orele 18:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Vârsta de adresabilitate este 4+.

V-am pregătit un nou spectacol, inedit, plin de culoare și de candoare, scenariul și regia Ana Crăciun Lambru – o adaptare modernă a bine-cunoscutului basm semnat de Frații Grimm, care invită publicul de toate vârstele la o confruntare cu viața, așa cum este ea în prezent, păstrând într-o mare măsură firul narativ al poveștii.

„Hansel & Gretel este o adaptare în versuri după povestea clasică, care pune în scenă, cu umor și cântec, teme de actualitate din societatea noastră.

În povestea reinterpretată, cei doi copii provin dintr-o familie săracă și locuiesc într-un cartier mărginaș al unui mare oraș.

Văzând greutățile părinților lor de a pune mâncare pe masă, ei hotărăsc să pornească în aventură prin oraș ca să găsească de mâncare și să îi scape pe aceștia de grija de a le asigura hrana.

În călătoria lor se întâlnesc cu personaje haioase și au parte de mici lecții de viață.

Când firimiturile presărate pe stradă sunt ciugulite de vrăbiuțe și copiii nu mai găsesc drumul spre casă, Polițistul zelos îi duce la Căsuța de Turtă Dulce – un orfelinat cum n-au mai visat.

Aici, misterioasa Doamnă Vrajbă le oferă o masă și… viața lor ia o întorsătură ciudată.

Spectacolul este inspirat de misiunea Fundației Hope and Homes for Children, care și-a propus să transforme toate centrele de plasament din țară în Centre de Bine și Case Familiale, pentru a preveni separarea copiilor de familie și a asigura reintegrarea acestora în societate” spune regizoarea Ana Crăciun Lambru.

Echipa spectacolului:

Scenariul și regia: Ana Crăciun Lambru

Scenografie păpuși și costume: Alexandra Budianu

Scenografie decor: Elena Iorga

Muzica: Cári Tibor

Distribuție: Ioana Bogățan, Mădălin Costea, Cătălina Mihăilă, Iulian Costea, Irina Melnic,

Ramona Benchea Mincu

Asistent regie: Elena Madaras

Producție păpuși și decor: Free Puppet Theatre

Sunet: Florin Andrea

Lumini: Călin Popa

Mașinist: Gheorghe Hațegan

Tîmplărie și proiectare laser: Paul Budan

Croitorie: Mirela Tămășan

Cristina Smadea, Secretar literar

În baza Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr. 182/11.06.2021 și 184/12.06.2021, teatrul poate susține spectacole la 70% din capacitatea sălii.

În vederea unei bune desfășurări a evenimentului, pentru participarea la spectacolul-premieră, vă rugăm să vă programați la numărul de telefon 0372758351, la adresa de e-mail impresariat@teatrulalba.ro. sau puteți achiziționa biletele direct de la casieria teatrului (str. Andrei Mureșanu nr. 3), de miercuri până vineri, în intervalul orar 10:00 – 14.00.

Prețul biletelor este :

  • adulți – 12 lei;
  • copii – 3 lei.

Vă informăm că purtarea măștii este obligatorie în sala de spectacol, conform normelor impuse pentru prevenirea infectării cu noul Coronavirus, excepție fac copiii cu vârsta sub 6 ani.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Ambulanța pentru Monumente” revine în Alba. O casă de lângă Zlatna, construită în 1849, va fi restaurată și conservată

Publicat

Membrii echipei „Ambulanța pentru Monumente” se află în aceste zile în județul Alba. În perioada 20 iunie – 11 iulie, aceștia vor restaura și conserva o casă construită în 1849, aflată într-o zonă izolată de lângă Zlatna. 

Casa „Citeră” este o casă amplasată la nord-este de orașul Zlatna într-o zonă izolată, sub Masivul Dâmbău. Este o casă specifică arhitecturii vernaculare a satelor risipite pe înălțimi, cum sunt cele din această zonă. Casa, pe lângă arhitectura simplă și patina materialelor locale din care este construită are o inscriptie cu datarea momentului construcției – 1849 , rar întâlnită în arhitectura civilă rurală.

Învelitoarea clădirii, în momentul de față este din elemente ceramice de factură industrială care nu corespund perioadei de construcție a clădirii dar nici cu materialele întâlnite local.

Pentru a reduce degradările din infiltrații cât și cele datorate încărcării învelitorii actuale, se va îndepărta învelitoarea din elemente ceramice de factura industrială, se va intervenii asupra structurii șarpantei, se vor înlocui lații și se va pune o învelitoare de șindrilă specifică zonei.

În același timp se va completa o parte a elementelor structurale degradate: căpriori, cosoroabe, coarde, bârne ale pereților și se va interveni la sistemul de drenaj perimetral al clădirii.

Documentația de clasare în LMI a acestei clădiri este în curs de realizare.

Casa „Citeră” este cel de-al treilea monument de patrimoniu din județul Alba care urmează să fie „salvat” de către echipa „Ambulanța pentru Monumente”, după casa de lemn acoperită cu paie din satul Cib, comuna Almașu Mare și Biserica din Deal – Gârbova de Sus.

Despre „Ambulanța pentru Monumente”

Proiectul „Ambulanța pentru Monumente” își propune să acționeze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare sau de precolaps. Peste 600 de monumente istorice din România aflate în proprietate privată sau publică așteaptă salvarea de urgență și numărul lor crește îngrijorător.

Prin intermediul proiectului se realizează punerea în siguranță a patrimoniului cultural imobil cu ajutorul voluntarilor, al meșterilor și al comunitaților locale sub stricta supraveghere și îndrumare a specialiștilor din domeniul conservării și restaurării monumentelor istorice a fost răspunsul la lipsa de reacție a comunităților, a ministerului de resort și a autorităților în fața amenințărilor de distrugere accelerată a patrimoniului.

Acolo unde proprietarul oferă materialele de construcție necesare, „Ambulanța pentru monumente”, a cărei principal susținător este Alteța Sa Regală, Prințul de Wales, acționează pentru punerea în siguranță a monumentului cu ajutorul unei autoutilitare echipate cu uneltele necesare.

foto: Ambulanța pentru Monumente, La Mărișcuța – Citeră

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Sibișan, judoka legitimat la CS Unirea Alba Iulia, rezultat foarte bun la o competiție europeană în Croația

Publicat

Alexandru Sibișan (16 ani), judoka legitimat la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe locul 5 la Cupa Europeană de Cadeți din Croația, rezultat foarte bun, în condițiile în care a concurat cu cei mai buni sportivi din Europa. 

Cupa Europeană de Cadeți s-a desfășurat în perioada 19-20 iunie, în orașul croat Poreč, cu participarea, în total, a 368 de competitori: 229 – băieți și 139 – fete, din 27 de țări. Concursurile s-au desfășurat pe categorii de greutate, atât la masculin, cât și la feminin. La băieți, categoriile au fost următoarele: -50 kg, -55 kg, -60 kg, -66 kg, -73 kg, -81 kg, -90 kg și +90 kg, iar la fete: -40 kg, -44 kg, -48 kg, -52 kg, -57 kg, 63 kg, -70 kg, +70 kg.

Sibișan a concurat la categoria -90 kg și s-a situat pe poziția a 5-a. După acest rezultat, Alexandru Sibișan acumulează 20 de puncte și urcă pe locul 13 în ”world ranking” – clasamentul mondial. Acesta este pregătit de antrenorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

Următorul concurs de judo pentru CS Unirea Alba Iulia va fi Cupa României Seniori, în perioada 25-27 iunie, iar în 3 iulie va avea loc Cupă Europeană Cadeți, în Cehia, la Teplice (unde va concura și sportiva Bogdan Laura Alexia).

”Adevărata valoare se confirmă la competiții pe plan internațional unde sportivii noștri dau ”piept” și își măsoară puterea cu granzii Europei. Cei din urmă au avantajul unei finanțări corespunzătoare a activității sportive și condițiilor mai bune de pregătire, însă sportivii noștri au avut mereu avantajul ambiției, muncii și vitejiei.

Este un rezultat foarte bun, obținut de un judoka cu mare potențial. Sper ca forma sa bună să fie reconfirmată la următoarele competiții, de la care ne dorim medalii. Felicit echipa de judo, pe sportiv și pe antrenori”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum au salvat medicii din Alba Iulia, un tânăr ”aflat la limita dintre viață și moarte” după un accident de motocicletă

Publicat

Un pacient în vârstă de 24 de ani, aflat la limita dintre viață și moarte după un grav accident de motocicletă, a fost salvat de către medicii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în urma unor intervenții medicale complexe. Pentru menținerea sa în viață, a fost necesară utilizarea simultană a plămânilor și rinichilor artificiali, precum și a augmentării activității miocardice.

În data de 11 iunie 2021, la SJU Alba Iulia a fost adus un pacient care prezenta multiple traumatisme, precum fractură de claviculă, fracturi ale ambelor oase ale antebrațelor, fracturi costale bilaterale, contuzie pulmonară majoră bilaterală, hemopneumotorax bilateral, contuzie miocardică, ruptură de splină, contuzie renală și fractură de femur stâng.

Acesta a fost supus, în regim de urgență, unei intervenții chirurgicale de splenectomie (înlăturare a splinei) deoarece sângera abundent, după care o atenție deosebită a fost acordată ventilației mecanice (deoarece avea mari dificultăți de respirație), tehnicii de hemodiafiltrare (pentru substituția funcției renale), dar și pentru acordarea suportului inotrop, necesar funcționării inimii. Acestea au trebuit asigurate simultan pentru menținerea pacientului în viață.

De asemenea, tânărul a fost operat la ambele membre superioare. În prezent, el este stabil hemodinamic, a fost detubat și respiră spontan. A avut o evoluție favorabilă în urma tratamentului și intervențiilor chirurgicale.

În următoarele zile, va fi operat la femur. El este internat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Complexitatea cazului a fost generată de faptul că pacientul politraumatizat, operat pentru scoaterea splinei, cu picior, mâini și coaste fracturate, a avut nevoie concomitent de substituție hepatorenală (fiind necesară epurarea extrarenală) și respiratorie cu ventilatorul, respectiv de augmentare cardiacă.

Acesta a primit îngrijiri de specialitate de la cadrele medicale ale secției de Anestezie și Terapie Intensivă, condusă de către medic primar Silviu Tuzeș însă, de la aducerea sa în spital, a fost tratat și investigat de medici UPU, chirurgi, ortopezi și radiologi.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate