Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXIT POLL EUROPARLAMENTARE 2014: PSD 41,4%, PNL 13,4%, PDL 11,7%. REACŢIILE liderilor politici din Alba

Publicat

YouTube video

UPDATE: Situația actualizată la ora 21.00 Exit Poll: Alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 41,4%, PNL 13,4%, PDL 11,7%, UDMR 6,4%, PMP 6,3%, Mircea Diaconu – 4,7%, PP-DD 4,2%, Forţa Civică 3,3%, PRM 2,9%, PER 0,70%, PNȚCD 0,60%, Partidul Verde 0,10%. Potrivit acestor date, pentru Parlamentul European, PSD scade la 16 mandate, PNL urcă la 6 mandate, PDL rămâne cu 5 mandate şi PMP şi UDMR rămân cu câte 2 mandate. De asemenea, candidatul Mircea Diaconu ar intra în Parlamentul European.

Rezultatele Exit Poll după închiderea procesulul de vot, potrivit datelor valabile la ora 19.00, arătau că, la nivel naţional, Alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 42,4% dintre opţiunile alegătorilor, PNL 13,3%, PDL 11,5%, PMP 6,3%, UDMR 6,2%, PPDD 4,2%, candidatul independent Mircea Diaconu – 4,3% şi Forţa Civică 3,3%. Datele aparţin Operations Research dintr-un sondaj realizat pentru Antena 3.

PSD-UNPR-PC ar putea obţine 17 mandate în Parlamentul European, PNL 5 mandate, PDL 5 mandate, PMP 2 mandate, UDMR 2 mandate şi Forţa Civică un mandat.

Alte rezultate exit-poll, ora 19.00:

CURS Avangarde, pentru TVR 1: Alianţa PSD-UNPR-PC – 41,01%, PNL – 14,92 %

IRES, pentru Digi TV: Alianţa PSD-UNPR-PC – 41%, PNL – 14 %

CSCI pentru RTV: PSD-UNPR-PC  43%; PNL 14%; PDL 12%; PMP 7%, UDMR 6%

După încheierea procesului de votare, la ora 21.00, a început agitaţia la sediul organizaţiilor locale ale partidelor din Alba. Reprezentanţii acestora au trecut încă o dată prin filtrul de control al alegătorilor şi acum pot verifica „pulsul naţiunii”. Chiar dacă din judeţ nu au fost candidaţi la alegerile europarlamentare de anul acesta situaţi pe locuri din start eligibile, totuşi acest scrutin este un bun punct de evaluare în ceea ce priveşte situarea în preferinţele cetăţenilor.

Printre numele care regăsesc pe liste, pentru judeţul Alba se află următorii candidaţi: de la PDL, Mircea Hava care ocupă locul 11 pe listă, de la PNL, Florin Roman, locul 12 pe lista liberalilor, pe locul 14 în lista PMP se află Clement Negruţ, la PSD Victor Negrescu locul 17, iar pe 32 se află Vera Cristescu, de la Forța Civică pe locul doi se află Diana Laura Pavelescu, iar de la PNȚCD pe locul 12 este Alin Ioan Popa.

Un număr de 572 de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi concurează pentru a câştiga, în urma scrutinului, un mandat de eurodeputat.

Locuri vizate la europarlamentare

Înainte de alegeri, PDL Alba se aştepta la o prezenţă la urne de 30% şi un procent de 20% la nivel național, respectiv de 40% în Alba pentru candidaţii partidului.

PSD şi-a propus un scor de 35%, iar PNL peste 20%.

Alba24 vă prezintă reacţiile liderilor politici locali referitor la rezultatele Exit Poll de la europarlamentare, de la sediile partidelor, precum şi cu alte date din exit poll-uri.

Bucurie şi felicitări la sediul PSD Alba pentru candidatul Victor Negrescu

Dacă rezultatele exit poll se confirmă, candidatul PSD Alba, Victor Negrescu, prinde un loc în Parlamentul European. Acesta a fost felicitat de liderul organizaţiei, Ioan Dîrzu şi de alţi membri.

“Alba are un reprezentant în Parlamentul European. Mă bucur să fiu eu acela. Munca abia acum începe, o muncă de promovare a judeţului la Bruxelles, în toată Europa. Sper să am ocazia să fac acest lucru. Să fie confirmate rezultatele sondajului”, a declarat Negrescu.

“Prioritatea numărul unu este promovarea intereselor Alba la Bruxelles”, a mai spus Negrescu, amintind de proiectul ambasadei moţilor.

Dîrzu: „Șampania o deschidem abia mâine!”
Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, l-a felicitat pe candidatul județului Alba, Victor Negrescu, menționând însă că „șampania o deschidem abia mâine”.

“Suntem extrem de optimişti că rezultatele vor fi la fel de bune. Ne bucurăm că locul 17, aşa cum am promis alegătorilor, din judeţul Alba, va fi un loc eligibil şi reprezentat de un coleg de-al nostru, Victor Negrescu. Aşteptăm până se totalizează rezultatele din toate secţiile de vot şi atunci vom putea declara mai multe”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

În ceea ce priveşte intenţia colegilor din politică privind unificarea dreptei, acesta susţine că “pe noi nu ne surprinde, că deja de a doua zi după alegerile locale a fost alianţa dreptei împotriva colegilor de stânga”.

Vezi detalii în video mai jos:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

PNL Alba aşteaptă rezultatele finale

Liberalii din Alba Iulia nu au avut niciun fel de reacție la vederea rezultatelor parțiale indicate de exit poll care le arăta un procent de 14%. La sediul PNL Alba Iulia, președintele organizaţiei, Florin Roman și candidatul județului pentru aceste alegeri, a primit vestea exit poll-ului alături de alți membri de partid și de tineri care l-au ajutat în campanie.

“Sunt nişte estimări, vorbim de ora 19.00. Eu zic că rezultatele vor fi mult schimbate, adică vom avea un PSD sub 40 la sută şi un PNL cu redistribuire peste 20 la sută, având în vedere ce s-a întâmplat la Alba Iulia, unde, între orele 16.00 şi 20.00 practic a fost o creştere de 10-15% a prezenţei la vot. Sunt prea obişnuit cu aceste lucruri ca să le comentez la cald. Cred că Alba va avea un rezultat peste media naţională”, a declarat Florin Roman.

În schimb, consilierul local și fostul președinte PNL Alba Iulia, Gabriel Pleșa, este dezamăgit după aflarea rezultatelor transmise de exit-poll. Acesta spune că se așteptau la un rezultat mai bun și că este sigur că foarte mulți din alegătorii PNL nu s-au prezentat la vot.

În sediul PNL Alba, atmosfera a fost și mai liniștită. La apariția rezultatelor era prezent doar deputatul Dan Coriolan Simedru, alături purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion și încă doi membri.

YouTube video

PDL Alba – Mircea Hava: „Rezultatele astea spun că dreapta trebuie să se trezească, altfel nu va fi bine pentru țară”

La sediul PDL Alba atmosfera a fost una liniștită, iar la vederea rezultatelor de la exit poll, președintele PDL Alba a spus că dacă dreapta era unită acum ajungeau să scoată un 22%. Mircea Hava a fost foarte surprins de rezultatul de 43% obținut de USD. „Se vede s-a votat PSD-ul. Acum sunt curios să văd cât o să fie 43%, 44%, 46%.  Rezultatul (USD – n.r) este mai bun ca la alegerile parlamentare” a spus Hava.

„Sunt rezultatele pe țară. Corect era că ne așteptam un pic la mai mult. Este clar că ne așteptam la mai mult. Noi discutam la peste 15%. Dovada este că încă partea de dreapta a PDL există, pentru că știm foarte bine că PMP -ul este format din oamenii noștri, din aceeași familie. Spun că rezultatele astea dacă nu ne trezim de mâine nu va fi bine pentru țară. Sunt hotărât eu, Dumitrel, Pereș să mergem până la capăt să adunăm dreapta. Discuții la nivel local avem de mult timp. Dacă nu vor înțelege la București că trebuie să se unească dreapta, se poate face și la nivel regional. Doamne dă să unim dreapta!”, a spus liderul PDL Alba, Mircea Hava, la aflarea rezultatelor de la exit poll.

„Ceea ce vreau să văd și să judecă ca lumea este și prezența la vot pe Transilvania, pe Sud pentru că în momentul ăsta poți să zici ceva. O discuție serioasă se va putea face mâine după rezultatele finale și după ce vom vedea și participarea la vot, participarea pe zone unde au fost, câți au fost pentru că și asta spune foarte mult. Toată lumea care știe ce înseamnă statul de dreapta cred că s-a săturat să țină în spate tot soiul de cetățeni pentru care votul se cumpără cu 25 de lei, 30 de lei, cu un kilogram de făină de mălai. Sunt sigur că împreună cu PNL-ul, cu PMP-ul, cu celelalte partide de reapta vom ajunge la un mod de a trăi și de a lucra împreună cei de reapta pentru că sunte datori să nu lăsăm țara pe mâna lor” a mai spus Hava.

„Cred, nu sunt sigur că cei de dreapta și cei care au provenit din PDL s-au lămurit că împreună suntem sau dacă nu ne măcinăm. Astea vor fi discuțiile noastre de săptămâna viitoare. În momentul ăsta se poate discuta despre o soluție de dreapta foarte, foarte serioasă. Este obilgatorie să discutăm despre o soluție de dreapta, altfel vom rămâne uitându-ne la domnii roși. Oamenii care nu au făcut altceva decât că au minițit, m-au mințit și vor minți în continuare pentru că asta știu să facă și vor cumpăra voturi ținându-i pe oameni în sărăcie”, a spus președintele PDL ALba despre unirea dreptei.

Ion Dumitrel a spus că de mâine își dorește ca dreapta să se unifice, iar rezultatele exit poll-ului sunt cel mai bun semn. „Eu am văzut ce vor și oamenii și oamenii chiar doresc să fie și o dreaptă puternică numai că ar trebui să avem lideri naționali responsabili față de România. De mâine să vedem care este cel mai responsabil față de dreapta” a mai precizat prim vicepreședintele PDL Alba.

În ceea ce privește rezultatul obținut de PMP la exit poll, Hava a spus că „este rezultatul pe care la obținut președintele Băsescu, și asta o știe toată lumea”.

YouTube video

YouTube video

YouTube video


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax