Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXIT POLL EUROPARLAMENTARE 2014: PSD 41,4%, PNL 13,4%, PDL 11,7%. REACŢIILE liderilor politici din Alba


Publicat

UPDATE: Situația actualizată la ora 21.00 Exit Poll: Alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 41,4%, PNL 13,4%, PDL 11,7%, UDMR 6,4%, PMP 6,3%, Mircea Diaconu – 4,7%, PP-DD 4,2%, Forţa Civică 3,3%, PRM 2,9%, PER 0,70%, PNȚCD 0,60%, Partidul Verde 0,10%. Potrivit acestor date, pentru Parlamentul European, PSD scade la 16 mandate, PNL urcă la 6 mandate, PDL rămâne cu 5 mandate şi PMP şi UDMR rămân cu câte 2 mandate. De asemenea, candidatul Mircea Diaconu ar intra în Parlamentul European.

Rezultatele Exit Poll după închiderea procesulul de vot, potrivit datelor valabile la ora 19.00, arătau că, la nivel naţional, Alianţa PSD-UNPR-PC ar obţine 42,4% dintre opţiunile alegătorilor, PNL 13,3%, PDL 11,5%, PMP 6,3%, UDMR 6,2%, PPDD 4,2%, candidatul independent Mircea Diaconu – 4,3% şi Forţa Civică 3,3%. Datele aparţin Operations Research dintr-un sondaj realizat pentru Antena 3.

PSD-UNPR-PC ar putea obţine 17 mandate în Parlamentul European, PNL 5 mandate, PDL 5 mandate, PMP 2 mandate, UDMR 2 mandate şi Forţa Civică un mandat.

Alte rezultate exit-poll, ora 19.00:

CURS Avangarde, pentru TVR 1: Alianţa PSD-UNPR-PC – 41,01%, PNL – 14,92 %

IRES, pentru Digi TV: Alianţa PSD-UNPR-PC – 41%, PNL – 14 %

CSCI pentru RTV: PSD-UNPR-PC  43%; PNL 14%; PDL 12%; PMP 7%, UDMR 6%

După încheierea procesului de votare, la ora 21.00, a început agitaţia la sediul organizaţiilor locale ale partidelor din Alba. Reprezentanţii acestora au trecut încă o dată prin filtrul de control al alegătorilor şi acum pot verifica „pulsul naţiunii”. Chiar dacă din judeţ nu au fost candidaţi la alegerile europarlamentare de anul acesta situaţi pe locuri din start eligibile, totuşi acest scrutin este un bun punct de evaluare în ceea ce priveşte situarea în preferinţele cetăţenilor.

Printre numele care regăsesc pe liste, pentru judeţul Alba se află următorii candidaţi: de la PDL, Mircea Hava care ocupă locul 11 pe listă, de la PNL, Florin Roman, locul 12 pe lista liberalilor, pe locul 14 în lista PMP se află Clement Negruţ, la PSD Victor Negrescu locul 17, iar pe 32 se află Vera Cristescu, de la Forța Civică pe locul doi se află Diana Laura Pavelescu, iar de la PNȚCD pe locul 12 este Alin Ioan Popa.

Un număr de 572 de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi concurează pentru a câştiga, în urma scrutinului, un mandat de eurodeputat.

Locuri vizate la europarlamentare

Înainte de alegeri, PDL Alba se aştepta la o prezenţă la urne de 30% şi un procent de 20% la nivel național, respectiv de 40% în Alba pentru candidaţii partidului.

PSD şi-a propus un scor de 35%, iar PNL peste 20%.

Alba24 vă prezintă reacţiile liderilor politici locali referitor la rezultatele Exit Poll de la europarlamentare, de la sediile partidelor, precum şi cu alte date din exit poll-uri.

Bucurie şi felicitări la sediul PSD Alba pentru candidatul Victor Negrescu

Dacă rezultatele exit poll se confirmă, candidatul PSD Alba, Victor Negrescu, prinde un loc în Parlamentul European. Acesta a fost felicitat de liderul organizaţiei, Ioan Dîrzu şi de alţi membri.

“Alba are un reprezentant în Parlamentul European. Mă bucur să fiu eu acela. Munca abia acum începe, o muncă de promovare a judeţului la Bruxelles, în toată Europa. Sper să am ocazia să fac acest lucru. Să fie confirmate rezultatele sondajului”, a declarat Negrescu.

“Prioritatea numărul unu este promovarea intereselor Alba la Bruxelles”, a mai spus Negrescu, amintind de proiectul ambasadei moţilor.

Dîrzu: „Șampania o deschidem abia mâine!”
Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, l-a felicitat pe candidatul județului Alba, Victor Negrescu, menționând însă că „șampania o deschidem abia mâine”.

“Suntem extrem de optimişti că rezultatele vor fi la fel de bune. Ne bucurăm că locul 17, aşa cum am promis alegătorilor, din judeţul Alba, va fi un loc eligibil şi reprezentat de un coleg de-al nostru, Victor Negrescu. Aşteptăm până se totalizează rezultatele din toate secţiile de vot şi atunci vom putea declara mai multe”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

În ceea ce priveşte intenţia colegilor din politică privind unificarea dreptei, acesta susţine că “pe noi nu ne surprinde, că deja de a doua zi după alegerile locale a fost alianţa dreptei împotriva colegilor de stânga”.

Vezi detalii în video mai jos:

PNL Alba aşteaptă rezultatele finale

Liberalii din Alba Iulia nu au avut niciun fel de reacție la vederea rezultatelor parțiale indicate de exit poll care le arăta un procent de 14%. La sediul PNL Alba Iulia, președintele organizaţiei, Florin Roman și candidatul județului pentru aceste alegeri, a primit vestea exit poll-ului alături de alți membri de partid și de tineri care l-au ajutat în campanie.

“Sunt nişte estimări, vorbim de ora 19.00. Eu zic că rezultatele vor fi mult schimbate, adică vom avea un PSD sub 40 la sută şi un PNL cu redistribuire peste 20 la sută, având în vedere ce s-a întâmplat la Alba Iulia, unde, între orele 16.00 şi 20.00 practic a fost o creştere de 10-15% a prezenţei la vot. Sunt prea obişnuit cu aceste lucruri ca să le comentez la cald. Cred că Alba va avea un rezultat peste media naţională”, a declarat Florin Roman.

În schimb, consilierul local și fostul președinte PNL Alba Iulia, Gabriel Pleșa, este dezamăgit după aflarea rezultatelor transmise de exit-poll. Acesta spune că se așteptau la un rezultat mai bun și că este sigur că foarte mulți din alegătorii PNL nu s-au prezentat la vot.

În sediul PNL Alba, atmosfera a fost și mai liniștită. La apariția rezultatelor era prezent doar deputatul Dan Coriolan Simedru, alături purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion și încă doi membri.

PDL Alba – Mircea Hava: „Rezultatele astea spun că dreapta trebuie să se trezească, altfel nu va fi bine pentru țară”

La sediul PDL Alba atmosfera a fost una liniștită, iar la vederea rezultatelor de la exit poll, președintele PDL Alba a spus că dacă dreapta era unită acum ajungeau să scoată un 22%. Mircea Hava a fost foarte surprins de rezultatul de 43% obținut de USD. „Se vede s-a votat PSD-ul. Acum sunt curios să văd cât o să fie 43%, 44%, 46%.  Rezultatul (USD – n.r) este mai bun ca la alegerile parlamentare” a spus Hava.

„Sunt rezultatele pe țară. Corect era că ne așteptam un pic la mai mult. Este clar că ne așteptam la mai mult. Noi discutam la peste 15%. Dovada este că încă partea de dreapta a PDL există, pentru că știm foarte bine că PMP -ul este format din oamenii noștri, din aceeași familie. Spun că rezultatele astea dacă nu ne trezim de mâine nu va fi bine pentru țară. Sunt hotărât eu, Dumitrel, Pereș să mergem până la capăt să adunăm dreapta. Discuții la nivel local avem de mult timp. Dacă nu vor înțelege la București că trebuie să se unească dreapta, se poate face și la nivel regional. Doamne dă să unim dreapta!”, a spus liderul PDL Alba, Mircea Hava, la aflarea rezultatelor de la exit poll.

„Ceea ce vreau să văd și să judecă ca lumea este și prezența la vot pe Transilvania, pe Sud pentru că în momentul ăsta poți să zici ceva. O discuție serioasă se va putea face mâine după rezultatele finale și după ce vom vedea și participarea la vot, participarea pe zone unde au fost, câți au fost pentru că și asta spune foarte mult. Toată lumea care știe ce înseamnă statul de dreapta cred că s-a săturat să țină în spate tot soiul de cetățeni pentru care votul se cumpără cu 25 de lei, 30 de lei, cu un kilogram de făină de mălai. Sunt sigur că împreună cu PNL-ul, cu PMP-ul, cu celelalte partide de reapta vom ajunge la un mod de a trăi și de a lucra împreună cei de reapta pentru că sunte datori să nu lăsăm țara pe mâna lor” a mai spus Hava.

„Cred, nu sunt sigur că cei de dreapta și cei care au provenit din PDL s-au lămurit că împreună suntem sau dacă nu ne măcinăm. Astea vor fi discuțiile noastre de săptămâna viitoare. În momentul ăsta se poate discuta despre o soluție de dreapta foarte, foarte serioasă. Este obilgatorie să discutăm despre o soluție de dreapta, altfel vom rămâne uitându-ne la domnii roși. Oamenii care nu au făcut altceva decât că au minițit, m-au mințit și vor minți în continuare pentru că asta știu să facă și vor cumpăra voturi ținându-i pe oameni în sărăcie”, a spus președintele PDL ALba despre unirea dreptei.

Ion Dumitrel a spus că de mâine își dorește ca dreapta să se unifice, iar rezultatele exit poll-ului sunt cel mai bun semn. „Eu am văzut ce vor și oamenii și oamenii chiar doresc să fie și o dreaptă puternică numai că ar trebui să avem lideri naționali responsabili față de România. De mâine să vedem care este cel mai responsabil față de dreapta” a mai precizat prim vicepreședintele PDL Alba.

În ceea ce privește rezultatul obținut de PMP la exit poll, Hava a spus că „este rezultatul pe care la obținut președintele Băsescu, și asta o știe toată lumea”.
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

România, pe primul loc în UE la numărul de cazuri noi de coronavirus. Câte cazuri s-au înregistrat în fiecare țară

Publicat

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la cazurile noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, în condițiile în care miercuri au fost depistate cele mai multe cazuri de coronavirus în România, de la începutul pandemiei: 555.

Dacă în România de câteva săptămâni numărul cazurilor este în creștere, în mai multe țări care cândva aveau adevărate recorduri nedorite în ceea ce privește cazurile de COVID-19, se observă acum o scădere a infectărilor.

Media zilnică de îmbolnăvire în perioada 2-8 iulie a fost în România de 411, astfel că suntem în a 5-a săptămână de creșteri constante

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore singura țară din Europa în care s-au înregistrat mai multe cazuri decât în România este Marea Britanie, cu 581 de cazuri noi, dar această țară nu mai face parte din Uniunea Europeană.

Astfel, România are cele mai multe cazuri de coronavirus depistate în 24 de ore, mai multe decât în Franța (care are 475 de cazuri), Germania (391), Spania (341) sau Italia (137).

În aceste condiții, mai multe țări europene introduc restricții sau condiții de călătorie pentru români. Cel mai recent exemplu este Austria.

Astfel, românii care sosesc în această țară vor trebui să stea timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ la COVID-19.

Sunt deja cel puțin zece state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Număr de cazuri noi de coronavirus în Uniunea Europeană, în 24 de ore: 

România – 555 cazuri

Franța – 475 de cazuri

Germania – 391 de cazuri

Spania – 341 de cazuri

Belgia – 220 de cazuri

Italia – 137 de cazuri

Austria – 89 de cazuri

Elveția 54 de cazuri

Evoluția îmbolnăvirilor în ultimele 7 zile în România

2 iulie – 450 cazuri

3 iulie – 420 cazuri

4 iulie – 416 cazuri

5 iulie – 391 cazuri

6 iulie – 250 cazuri

7 iulie – 397 cazuri

8 iulie – 555 cazuri

Evoluția COVID-19 în România, în ultimele 5 săptămâni

Săptămâna 3 -10 iunie – 1.276 cazuri

Săptămâna 10 – 17 iunie – 1.815 cazuri

Săptămâna 17-24 iunie – 2.066 cazuri

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie – 2.470 cazuri

Săptămâna 1 – 8 iulie – 2.879 cazuri

(Sursă: Grupul de Comunicare Strategică)

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie cu implicaţii majore în dosarele penale! CCR: Martorii nu pot fi obligaţi să se autoincrimineze

Publicat

O persoană prezumată a fi nevinovată nu poate fi constrânsă să producă proba vinovăţiei sale, arată Curtea Constituţională în motivarea deciziei prin care a constatat că soluţia legislativă din Codul de procedură penală, care nu reglementează dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, este neconstituţională. 

„Jurisprudenţa şi doctrina au reţinut că principiul aflării adevărului impune organelor judiciare obligaţia de a asigura, pe bază de probe administrate cu respectarea caracterului echitabil al procedurii, aflarea adevărului judiciar cu privire la faptele şi împrejurările cauzei, precum şi cu privire la persoana suspectată de săvârşirea unei infracţiuni.

Este general admis că organele de urmărire penală au obligaţia de a strânge şi de a administra probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului/inculpatului.

Or, Curtea reţine că, în vederea respectării efective a prezumţiei de nevinovăţie, o persoană prezumată a fi nevinovată nu poate fi constrânsă, determinată să producă proba vinovăţiei sale, ci, dimpotrivă, are dreptul de a rămâne în pasivitate, acuzării revenindu-i sarcina de a face proba contrară, a vinovăţiei”, se precizează în motivarea publicată miercuri pe site-ul CCR, potrivit Agerpres.

Curtea constată că obţinerea unei declaraţii în baza articolului 118 din Codul de procedură penală, sub sancţiunea reţinerii infracţiunii de mărturie mincinoasă în cazul în care martorul nu face declaraţii adevărate şi în condiţiile în care martorul îşi asumă riscul ca aspectele declarate să poată fi folosite chiar împotriva sa, reprezintă „un mecanism coercitiv incompatibil cu dreptul la un proces echitabil”.

„Curtea constată că art. 118 din Codul de procedură penală nu instituie garanţii suficiente pentru martor, de vreme ce acesta poate fi pus în situaţia să contribuie indirect la propria incriminare, în dezacord cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie, de care orice persoană beneficiază (…) şi, totodată, impietează asupra justei soluţionări a cauzei, contrar dreptului la un proces echitabil, (…) inclusiv prin încălcarea dreptului la apărare al martorului”, se arată în motivare.

Curtea Constituţională a mai observat că instanţele naţionale de drept comun, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au subliniat necesitatea reţinerii dreptului la tăcere şi neautoincriminare şi în ceea ce îl priveşte pe martor.

CCR a admis, pe 2 iunie, o excepţie de neconstituţionalitate, constatând că soluţia legislativă cuprinsă în art. 118 din Codul de procedură penală, care nu reglementează dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, este neconstituţională.

Sursă: Agerpres, stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: Vin banii europeni pentru rețelele de gaze naturale. Dezbatere publică pentru Ghidul Solicitantului

Publicat

Deputatul de Alba, Sorin Bumb, a transmis un comunicat de presă legat de lansarea în dezbatere a unui document foarte important:

 Ghidul Solicitantului pentru finanțarea distribuțiilor inteligente de gaze naturale va intra în dezbatere publică în perioada imediat următoare, urmând ca din luna august, după cum a anunțat și premierul Ludovic Orban, să se lanseze  apelul de finanțare pentru realizarea acestor rețele atât de necesare pentru localitățile României.

În această după-amiază am discutat cu Ministrul Marcel Boloș ultimele aspecte legate de acest ghid al solicitantului.

Am lucrat împreună foarte mult la acest document, pe baza căruia se vor acorda finanțările, pentru a-l face cât mai clar și cât mai accesibil pentru autoritățile publice care vor accesa aceste fonduri europene.

Am lucrat împreună cu reprezentanți ai primarilor, cu specialiști din Ministerul Dezvoltării și din Ministerul Fondurile Europene pentru a ajunge la o variantă cât mai bună pentru oameni și pentru a-l face aplicabil pentru cât mai mulți solicitanți.

S-a lucrat foarte mult, împreună cu toți cei interesați și în curând documentul va fi lansat în etapa obligatorie de consultare publică, astfel încât din cursul lunii august să se poată deschide sesiunea de finanțare și autoritățile locale să poată depune proiectele.

În funcție de necesități, Autoritatea de Management a Programului va putea decide o eventuală extindere a perioadei de depunere a proiectelor, pentru că scopul nostru este să oferim această oportunitate cât mai multor solicitanți și cât mai multe comunități locale să beneficieze de aceste fonduri.

Finanțarea se va face în proporție de 85% din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană și 15% din fonduri guvernamentale.

Fondurile se vor acorda prin programul Operațional Infrastructură Mare, în cadrul Axei Prioritare 8 – Sisteme Inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, iar distribuțiile nou înființate de gaze, finanțate din aceste fonduri europene, vor avea componente inteligente care vor crește eficiența energetică, îmbunătățind flexibilitatea, siguranța și eficiența în operare a acestor rețele.

Realizarea de noi rețele de distribuție a gazelor naturale este deosebit de importantă pentru multe comunități locale din România, urmând să ajute foarte mult la dezvoltarea lor.

Prin modificările legislative pe care le-am promovat în ultimul an și prin modul în care am gândit acest ghid de finanțare vrem să dăm posibilitatea administrațiilor publice locale să se implice direct în realizarea acestor investiții și totodată să ușurăm sarcina administrativă și birocratică pe care ele o au de îndeplinit pentru accesarea fondurilor necesare.

În acest fel se realizează o absorbție mai bună și mai rapidă a fondurilor europene, iar cetățenii, mai ales din mediul rural și din micile orașe, vor putea beneficia de rețele moderne și sigure de distribuție a gazelor naturale.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp și Messenger vor permite portarea mesajelor între ele cu sau fără voia utilizatorilor

Publicat

facebook messenger

Funcționalitatea WhatsApp și Facebook Messenger va fi în curând integrată. Asta înseamnă că toate conversațiile vor ajunge să fie portate cu sau fără voia ta. 

Dacă ești utilizator entuziast de WhatsApp, dar ai o problemă cu Facebook, s-ar putea să nu te încânte foarte multe această veste.

Din păcate, pentru că Instagram, WhatsApp și multe altele sunt companii deținute de Mark Zuckerberg, era doar o chestiune de timp până se întâmple asta.

Într-o formă sau alta, toate aplicațiile Facebook vor comunica mai mult decât te-ai simți confortabil să o facă.

Va fi o lungă serie de funcții și opțiuni care vor ajunge în final să faciliteze portarea conversațiilor tale din WhatsApp în Messenger, cu sau fără acordul tău.

Partea cea mai interesantă a tranziției va ține însă de modul în care se păstrează securitatea mesajelor tale de pe WhatsApp.

Ca referință, WhatsApp stochează conversațiile pe dispozitiv, în locul unui server centralizat.

În plus, WhatsApp nu are reclame și toate mesajele tale sunt criptate end-to-end. Acesta este și motivul pentru care WhatsApp nu poate fi folosit pe mai multe dispozitive.

Sursă: Playtech.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate