Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Exit-poll la ieșirea de la urne. Ce institute de sondare au fost acreditate de BEC, la alegerile din 9 iunie

Publicat

Exit-poll la ieșirea de la urne. Ce institute de sondare au fost acreditate de BEC, la alegerile din 9 iunie.

Biroul Electoral Central a acreditat mai multe institute pentru a realiza, la nivel naţional, sondaje de opinie la ieşirea de la urne (exit-poll) la alegerile din data de 9 iunie.

Este vorba de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, Sodiso Research SRL şi Megatronic World Productions SRL.

Tot BEC a acreditat Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale” pentru a realiza sondaje la ieşirea de la urne în municipiul Râmnicu Sărat, Sodiso Research SRL pentru a efectua sondaje în judeţul Mureş şi Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL pentru oraşul Luduş, judeţul Mureş.

Au mai fost acreditate Inter Regional Media SRL pentru a realiza sondaje la nivelul judeţelor Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea, Sen-Ten Media SRL – la nivelul municipiilor Sibiu şi Mediaş, iar Grupul pentru Acţiune Locală şi Dialog Economic (GRADECO) pentru sondaje în judeţele Iaşi şi Neamţ. Gabriel Smart Constrans SRL va realiza sondaje de opinie la nivelul municipiului Câmpina, judeţul Prahova.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea voie în interiorul secţiilor.

Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate