Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Expert în energie: Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor pe decembrie până în martie. Legea, schimbată de 17 ori într-un an

Publicat

Preşedintele Asociaţiei Energie Inteligentă, Dumitrul Chisăliță, spune că în opinia sa, toți furnizorii vor întârzia emiterea facturilor pe decembrie până în martie. 

Și în prezent, sute de mii de abonaţi ai companiilor de electricitate sunt în situatia în care nu au plătit curentul de peste sase luni.

Asta pentru că societătile nu au emis facturi.

Se pare că motivul stă în multele schimbări din domeniul legislativ care au fost făcute anul trecut au bulversat sistemele de gestiune şi de facturare ale companiilor. Legea a fost schimbată de 17 ori.

„Un sistem ca să îl modifici trebuie să-l bugetezi, trebuie să-l contractezi, trebuie să licitezi, trebuie să-l realizezi, să-l verifici, adică e o chestiune de absolută normalitate.

Anormalitatea este modificare unei legi într-un an de zile de 17 ori.

Asta este anormalitatea. Estimarea mea este că toţi furnizorii vor întârzia până în martie emiterea facturilor din decembrie”, a declarat Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energie Inteligentă.

În situaţia în care este Hidroelectrica mai sunt şi alte companii care furnizează electricitate, motiv pentru care, Autoritatea Naţională de Reglementarte în Domeniul Energiei (ANRE) le-a amendat în noiembrie anul trecut pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică cu peste 380.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 31.01.2023 at 12:39

    Asociaţia Energie Inteligentă condusă de o grămadă de neinteligenţi.Precum partidul aşa şi oamenii puşi să „conducă”. Aşa şi cu ăia care habar nu au să facă o lege, pe care o schimbă de 17 ori. Iaca m-am justificat de cele spuse anterior.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax