Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Experţii FMI au respins propunerea Guvernului de recalculare a pensiilor pentru militari

Publicat

Premierul Victor Ponta a declarat că Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cel al Apărării trebuie să stabilească exact cât și în ce interval pensionarii militari care au pierdut din pensie, în urma recalculării, pot recupera banii, în condițiile în care experţii FMI au respins propunerea de revenire la retribuţiile vechi.

„Există o iniţiativă pornită de la Ministerul Apărării, dar care trebuie să acopere pensionarii militari şi de la MAI şi serviciile de informaţii. Cei de la FMI au zis: nu suntem de acord să deschideţi problema pensiilor. Însă ceea ce eu am afirmat şi ceea ce Ministrul Apărării poate să facă în perioada următoare – trebuie să luăm să calculăm exact, pentru că mare parte dintre pensionarii militari au câştigat în urma recalculării, a rămas o categorie îngustă de oameni care au avut de pierdut. Pentru acei oameni, ministrul Apărării şi ministrul de Interne trebuie să calculeze să spună exact cât putem să reparăm şi mai ales în cât timp”, a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3, citat de Mediafax.

Acesta a arătat astfel că există cazuri în care au fost efectuate calcule greşite şi au fost comise nedreptăţi, acestea fiind situaţiile pe care Guvernul încearcă să le repare.

Guvernul a cerut FMI să revină la pensiile vechi pentru militarii care au înregistrat scăderi de venituri în urma recalculării aplicate începând din 2010, dar nu şi la pensiile care au crescut în urma recalculării, adică peste 90% dintre acestea, propunere respinsă de experţii internaţionali.

„După aplicarea noului sistem de calcul, majoritatea pensiilor speciale au crescut, cam peste 90% din acestea. Au fost însă şi cazuri în care unele pensii au scăzut, prin aplicarea aceluiaşi sistem. FMI a spus că revenirea la nivelul anterior pentru unele pensii ar însemna şi scăderea pensiilor pentru cei care au beneficiat de pe urma recalculării, şi care sunt mai mulţi. Recalcularea s-a făcut pe baza unor criterii stabilite prin lege şi este greu de reversat doar pentru unii, chiar dacă se înţeleg raţiunile electorale”, a mai spus Ponta, citat de Mediafax.

Reprezentanţii FMI ar fi amintit Guvernului că aceste recalculări au fost admise la acea vreme în ciuda faptului că militarii aflaţi acum în pensie nu au contribuit niciodată la sistemul public de pensii.

Sursa: Mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionica

    joi, 15.11.2012 at 15:00

    ADUCETI TOATE PENSIILE LA NIVELUL AVUT INAINTE DE RECALCULARE.IN AC. MOD VETI FACE SI ECONOMII LA FONDUL DE SALARII.PENSIONARII DIN MFA,MAI +SECURITATE,N-AU CONTRIBUIT CU NICI-UN BAN LA SISTEMUL NATIONAL DE PENSII,.CUM SI PINA CIND STAM CU MIINILE IN SIN NOI CEI MULTI CARE AM COTIZAT 49 DE ANI SI AVEM PENSII MAI MICI CA EI===VREM DREPTATE==DE CE VA E FRICA SA APLICATI CORECT LEGEA???A,,da ,da ptr. ca ei sunt uniti si va ameninta in mod agresiv insultindu-va,DAR E CORECT ???FACETI DREPTATE,AJUNGA-LE CA AU IESIT LA PENSIE MAI REPEDE CU 5ANI,N-AU AVUT OBIECTUL MUNCII,S-AU LAFAIT IN BANI SI -SI FACEAU CONCEDIILE INSTATIUNI DE LUX,IAR NOI N-AM PUTUT MERGE ODATA IN STATIUNE.====DRAGI SENATORI,DRAGI PARLAMENTARI,DRAGI GUVERNANTI,DRAGA JUSTITIE VA RUGAM RETINETI CA TRIM CU SPERANTA CA VETI FACE DREPTATE ,CA PRIN DEFINITIE „”DEMOCRATIA ESTE DICTATURA LEGII!!!POATE AVOCATUL POPORULUI SE VA AUTOSESIZA,ANI,POATE INTERVINE,SAU CSM-ul.NUMAI ASA IN 2013 SE VA PUTEA MAJORA TOATE PENSIILE CU INDICELE DE INFLATIE,INCADRINDU-VA IN FONDUL DE SALARII.,====,FACETI-NE DREPTATE===[Sa nu dea d-zeu cel sfint sa vrem noi singe…]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax