Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Explicații de la șeful Guvernului pentru creșterea prețurilor la carburanți. Tudose: ”uraganele care au lovit lumea” au adus scumpiri

Publicat

euro bani taxa combustibil carburant benzina Prim ministrul Mihai Tudose a dat o explicație ”interesantă” cu privire la creșterile de prețuri la pompele de carburanți, înregistrate în ultimul timp. De vină ar fi, spune acesta, uraganele care au lovit în ultima perioadă lumea, influențând preţul barilului pe plan mondial. Acest lucru se reflectă în creşterea preţului la carburant în România, a explicat premierul Mihai Tudose, după şedinţă la PSD, în contextul în care a fost întrebat despre creşterea preţului la carburanţi, după reintroducerea supraacizei la benzină şi motorină.

„La carburanţi, cred că şi dumneavoastră aţi aflat că au fost nişte uragane şi au influenţat preţul bariliului pe plan mondial, ba chiar în România un pic mai puţin decât pe restul planetei”, a spuns Mihai Tudose, citat de Digi24.

„Chiar ieri am făcut un calcul cu colegii de la Finanţe – aproape inexistent pe un anumit interval temporar, eram sub o creştere firească raportat la bursa petrolului. Deja a fost adăugată la preţ acea acciză, iar prețul a crescut cu 0,9, deci nu se regăsesc cei 16 bani, iar impactul pe preţ din cauza fenomenelor meteorologice a avut un impact mai mare”, a insistat premierul, potrivit Mediafax.

Surse: Mediafax, Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax