Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Explicaţii oficiale: Tricolorul multicolor – o strategie de promovare turistică pentru Alba Iulia

Publicat

DSC

Scandalul drapelului naţional cu mai mult de trei culori, arborat pe turnul Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia i-a determinat pe responsabili să ofere o explicaţie. Cei mai intrigaţi au fost reprezentanţii PNL Alba, care s-au făcut negri de supărare, când, pe mesh, au văzut culoarea portocalie încadrată între culorile drapelului naţional.

Conducerea Primăriei Alba Iulia, prin intermediul purtătorului de cuvânt Mihai Coşer a făcut publice motivele pentru care, anul acesta, tricolorul ţării a devenit „hexacolor”: „Suntem în 2010, deci ne putem permite să fim mai relaxaţi vizavi de false pretenţii şi să ne bucurăm de ce ni se întamplă. Olandezii, americanii sau chiar britanicii conservatori, când sărbatoresc o zi importantă pentru naţiunea lor, vin îmbrăcaţi cu jobene portocalii (în Olanda) sau în pantaloni în dungi alb-roşii, să nu mai vorbim de imaginea unor celebrităţi care s-au folosit, de multe ori, de simboluri naţionale (în State, Anglia, Franţa); se joacă cu simbolurile lor, fără să le ia in derâdere, dar şi fără să se teamă de ele”. Mihai Coşer a ţinut să completeze că toate logo-urile turistice naţionale conţin derivate şi nuanţe din culorile drapelului oricărui stat. Reprezentantul Primăriei a dat ca exemplu componenţa cromatică a siglei oficiale a Televiziunii Române.

În opinia municipalităţii, “mesh-ul discordiei” face parte dintr-o strategie de promovare turistică a oraşului ce nu aduce atingere steagului naţional, ci doar reprezintă o replică stilizată a acestuia, menită să creeze un efect tridimensional de mişcare, de la distanţă: „Cei care au acuzat municipalitatea de politizarea Zilei Naţionale sunt aceiaşi care, aproape în fiecare an, poartă la Alba Iulia, cu îndârjire şi desconsiderare faţă de ceilalţi şi, implicit, faţă de românii care ne-au sesizat incompatibilitatea cromatică a banner-ului, într-un mod civilizat, culorile şi însemnele partidelor din care provin,” a conchis Mihai Coşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Dana

    marți, 23.11.2010 at 07:39

    E una cand te imbraci cu culorile steagului national si cu totul alta cand pui pe Catedrala Reintregirii Neamului, loc in care in fiecare an de dupa Revolutie era pus tricolorul. Dl. Coser se justifica de parca ar fi purtat el o vesta cu aceste culori, nu ca ar fi fost puse pe Catedrala. Iar daca nu ma insel, cred ca nici fularele portocalii nu au lipsit de la vreo manifestare pana acum…

    • tempera

      marți, 23.11.2010 at 12:07

      Te inseli. In nici un an la Alba Iulia de 1 Decembrie nu au fost fulare portocalii. Oricum este doar ura politica in tot scandalul asta, si de o parte si de alta…si prostie gramada…unii au incercat ceva prea sofisticat pentru ceea ce suntem, iar ceilalti pozeaza in mari patrioti…daca era chiar asa trebuiau sa se indigneze pe plan local, intre ei, nu pe toate posturile tv si prin presa…

    • napastuit

      marți, 23.11.2010 at 20:59

      hava vrea sa arda marea lui realizare ;mesh turistic .Concluzie : or mesh-ul nu are nici o valoare ,ori vai de bani nostri platit in impozite ,taxe, etc .Rugaminte catre stramosi ;enigmatici si cinstiti va implor sa va grabiti ,sa puneti DNA pe ei ca-s mai hoti decit misei ,ei au totul noi nimic ,parca sintem mizilic ,caci drapel falsificat e anatema de stat, fiind cel mai mare pacat.

  2. Dora

    marți, 23.11.2010 at 12:54

    Primaria trebuie sa isi promoveze brand-ul in alte locatii din Cetate, nu pe clopotnita catedralei. E totusi simbol al natiunii romanesti, nu clovnarie, cum sustinea stimabilul reprezentant al primariei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax