Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explicațiile unui climatolog, în legătură cu extremele din ultima vreme: ”Ar trebui să ne obișnuim”

Publicat

nori furtuna ploaie

Fenomele meteo din ultima vreme îi îngrijorează nu doar pe oamenii obișnuiți, ci și pe climatologi. Călduri extreme, furtuni puternice, inundații și viituri, fulgere dar și o atmosferă încărcată aproape permanent, sunt noile realități ale acestei veri.

Jurnaliștii de la Digi24 au contactat un expert în fenomene meteo extreme. Acesta a explicat la ce trebuie să ne așteptăm în viitor, din acest punct de vedere. 

Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme:

„Ar trebui să ne obișnuim (cu astfel de fenomene n.r.), există multe studii publicate recent care au arătat că vom avea valuri de căldură din ce în ce mai frecvente în viitor. (….) Un studiu, publicat la începutul lunii iunie, a arătat că emisfesra nordică a fost afectată pe o regiune extinsă de valul de căldură și au arătat că aceste valuri de căldură sunt o consecință directă a schimbărilor climatice.

Valurile de căldură vor afecta arii din ce în ce mai extinse și vor duce la recorduri de temperatură.

În viitor, dacă se păstrează o creștere a temperaturilor globale de 1,5 grade Celsius, ne așteptăm ca, dintr-o perioadă de 3 ani consecutiv, să fie 2 ani cu valuri de căldură.

Dacă temperatura crește cu peste 2 grade, atunci ne așteptăm ca în fiecare an să fie valuri de căldură.

O consecință a schimbărilor climatice este extinderea acestui sezon de furtuni. În loc ca în august să avem mai puține furtuni decât în iunie sau iulie, vom avea un sezon cu furtuni care se extinde în august și până în septembrie. În continuare vom avea zile călduroase, dar vom avea și o creștere a valurilor de căldură și a fenomenelor extreme.

Măsurile pe termen lung sunt să reducem consumul de combustibili și astfel reducem efectele schimbărilor climatologice”.

Sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax