Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Explozie de cazuri de GRIPĂ în Alba. Cât a crescut numărul îmbolnăvirilor în județ. Situația prezentată de DSP

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

S-au înmulțit cazurile de gripă și infecții respiratorii acute, dar și pneumonii, în județul Alba. Direcția de Sănătate Publică (DSP) transmite situația actualizată.

În săptămana 2-8 ianuarie, în județul Alba au fost înregistrate 48 de cazuri de gripă, cu 140% mai multe față de săptămâna trecută, potrivit DSP Alba. Opt dintre persoanele confirmate au fost internate. Comparativ, în urmă cu o săptămână, erau doar 20 de cazuri.

Din cazurile raportate, 47 sunt cu test rapid pentru gripa pozitiv (11 pozitiv tip B și 36 tip A) și 1 caz la care diagnosticul s-a pus clinic.

În ceea ce privește IACRS (infecții acute cai respiratorii superioare), cu fost înregistrate 2.898 de cazuri (din care 7 internate). Sunt în creștere față de săptămâna anterioară cu 26,94%.

De asemenea, sunt raportate 462 de pneumonii (din care 57 internate), în creștere față de săptămâna anterioară cu 23,86%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    marți, 10.01.2023 at 15:42

    Asta este rezultatul izolarii in pandemia de COVID-19! Oamenii si-au pierdut si bruma de imunitate pe care o mai aveau, impotriva gripei si virozelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax