Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria a SUSPENDAT ACTIVITATEA şi a dat amenzi la mai multe cluburi, localuri și săli de nunți din Alba Iulia. Rezultatele controalelor


Publicat

primarie alba iuliaÎn urma controalelor făcute de reprezentanţii Primăriei, luni și marţi, la unităţi comerciale de alimentaţie publică, mai multe localuri, săli de nunți și singurele cluburi din Alba Iulia au fost închise temporar şi s-au ales cu amenzi, pentru că nu aveau autorizaţie emisă de administraţia locală. Pe listă se află localuri cunoscute, ca restaurantul „Hanul cu berze”, sălile de nunţi „Traian”, „Conti”, Clubul „Alegria”, Club „Stage” sau Restaurantul „Erol” din centrul oraşului.

Primăria Alba Iulia verifică, încă de luni dimineaţa, activitatea tuturor localurilor din oraş. Acţiunile au fost demarate în contextul tragediei de la clubul din Bucureşti, dar şi pentru a preveni astfel de evenimente cu urmări nedorite. La fel ca şi în alte oraşe din ţară, se evaluează autorizaţiile şi avizele emise.

Vezi şi Primăria Alba Iulia a început să verifice cluburile din oraș. Un local foarte frecventat de tineri a funcționat OPT ANI FĂRĂ AUTORIZAȚIE

IMG_1052Spre surprinderea administrației locale, cele mai multe dintre localurile verificate nu au autorizație de funcționare din partea primăriei. Printre localurile care fost verificate luni și care nu au avut probleme se numără sălile de nunți Mercur, Club Enjoy, Cafeneaua Tabu și Taverna.

Clubul Allegria nu deține autorizație de funcționare, a primit amendă și i-a fost suspendată activitatea până la obținerea autorizației.

În cazul sălii de nunți „Nedea„, recent deschisă în Alba Iulia, se deschide dosar penal în urma acestui control deoarece nu lipsea doar autorizația de funcționare, ci și cea de construcție. Practic acea sală a fost ridicată fără niciun fel de aviz.

UPDATE: Administratorul “Andrei Stefan Duo” SRL (Sala Nedea), Ştefan Cernea, a transmis precizări pentru Alba24.ro. Potrivit acestuia, privind „faptul că s-a făcut menţiune despre întocmirea unui dosar penal în urma controlului efectuat azi de către agenţii constatatori”, „măsura dispusă este una contravenţională, respectiv amendă şi nici vorbă de o măsură penală”.

Autorizatie ISU StageŞi la Club „Stage” a fost control de la primărie. Autorităţile au anunţat că s-a suspendat activitatea, însă proprietarul, care ne-a contactat, spune că are toate avizele necesare şi, cel târziu miercuri dimineaţa, va avea autorizaţia. Acesta a transmis redacției autorizația de securitate la incediu emisă de ISU Alba( foto).

„Noi dăm acel aviz de funcționare care se dă în urma tuturor avizelor care se cer și în cazul în care se cere și cel de la ISU. Fără acest acord nu se poate funcționa. Măsura prevede amendă 400 de lei și suspendarea activității până își face documentele. După ce și-a făcut toate documentele noi îi dăm avizul pe loc. Nu facem numa asta, toți cei care sunt sancționați vor fi trimiși la poliție și la ANAF”, a spus primarul Mircea Hava.

„După cum bine știți, avem și noi o rețea extrem de vastă din punct de vedere al localurilor de consum pe care le avem la nivelul municipiului Alba Iulia, am întreprins în ultimele două zile la o parte din acesta mai precis la șase unități la care s-au constat deficiențe, lipsa acordului de funcționare. S-a dispus suspendarea totală a activității și s-au aplicat amenzi în funcție de dimensiunea localului și sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer.

Într-o informare a Poliţiei Locale Alba Iulia se arată că, în urma verificărilor efectuate în 3 noiembrie, au fost constatate următoarele:

SC OANCEA INVEST COM SRL – pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Regiment V Vânători, n.r 85-83, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 2000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC ROMSTAR ALBA SRL – pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Traian nr. 67 şi Soseaua de Centură  nr. 48,  NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 1000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

I.I. SIBIŞEAN MIRELA – BIANCA – pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) se deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică (nr. 102/15.06.2011) emisă de Primăria Alba Iulia

SC MERCUR EVENT SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 20, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC DELICATESE de TOP SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Calea Moţilor 3 A, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC STEFAN ANDREI DUO SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Fabricii nr. 14, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. nelu

  marți, 03.11.2015 at 17:45

  Mergeti ma cei cu amenzile ale 400 lei si 2000 lei astia faceau 10.000 lei/seara nefiscalizati si voi va bateti joc de bani

 2. zxcvb

  marți, 03.11.2015 at 18:11

  Si unde ii „explozia” de suspendari/demisii din primarie? Titlul de la stirea „Primăria Alba Iulia a început să verifice cluburile din oraș. Un local foarte frecventat de tineri a funcționat OPT ANI FĂRĂ AUTORIZAȚIE” ar trebui sa fie „PRIMARIA a lasat un local foarte frecventat de tineri sa functioneze OPT ANI FĂRĂ AUTORIZAȚIE”

 3. lunetistul

  marți, 03.11.2015 at 18:14

  Chestii de fatada. Cum functionau astia fara autorizatie de atata timp si nimeni nu stia? Daca nu erau evenimentele din Colectiv,continuau nestingheriti activitatea,ca doar prin localurile astea isi inghesuie in burdihane mancarea tovarasii responsabili de autorizari. Chermeze,nunti,baute,etc…..cum sa.i parleasca mai tare,cand de.atatea ori au benchetuit mocca.

 4. bula

  marți, 03.11.2015 at 18:30

  Vai si amar de Romania asta!
  Trebuie cate o intamplare de genu celei de a clubul din Bucuresti sau avionului din apuseni pentru a se lua, chipurile, masuri…
  Propaganda comunista, sau mafiota…oare nenea Havaje nu stie ca sunt destule locatii in orasul Alba Iulia care nu au autorizatii_?…greu de crezut….sau de necrezut.
  Dureaza forfota asta cu controalele pana apare alt subiect.
  Sau pana la urmatoarea catastrofa.
  Trebuie sa dispara coruptia din institutii, sau macar sa se diminueze muuult pentru a nu mai aparea astfel de situatii.
  Dar nu ii vorbiti d/ui ****** si altor politruci despre asta…ca doar smenurile gen inchide ochii si ajuta/l pe dl ca e de /al nostru…ca si culoare si gasca, sunt sursa principala de capatuire a lor….
  Probema grava e coruptia din institutii…primarii, ISU, dsv, etc.
  Si alta problema e lipsa de atitudine a romanilor in situatii normale, problema veche de mentalitate…
  Asta place cel mai mult…circul…sa cautam pe loc vinovatii de moment si sa ii punem la zid ca sa ne racorim adrenalina. Multe s/ar rezova daca nu am mai tolera mizeria si compromisurile, aparent mici, de fiecare zi…

 5. turcu

  marți, 03.11.2015 at 18:58

  auzi ca inventar :)))) ala e turc ? :)))

 6. Jorj

  marți, 03.11.2015 at 19:18

  Ditanai costeuctia „Nedea” si nu a observat nimeni, care raspunde de asa ceva, in timp ce se construia???

 7. costy

  marți, 03.11.2015 at 20:20

  Bai nene esti nebun. Sti, din surse prieteni si ziare sau pur si simplu, ca in orasul tau s-a deschis tot felu de baruri, cluburi,sali de nunti, dar nu te intetesezi ca oare au toate hartiile de functionare, sau cei care trebuia sa faca control. De ce a trebuit sa moara oameni ca cei care sunt platiti nu si-au facut meseria. Vindem povesti de adormit copiii cand avem nevoie de un vot pentru inca 4 ani de boerime. Adevarul doare intotdeauna.

 8. in atentia ISU si DSP

  miercuri, 04.11.2015 at 08:37

  Poate verificati si restaurantul hotelului Cetete care are autorizatie pentru 80 scaune, dar care saptamanal organizeaza nunti si botezuri cu peste 2-300 persoane. In plus in timpul acestor evenimente se fumeaza desi sunt perzente persoane nefumatoare si copii. Pentru a aerisii deschid geamurile si drept consecinta deranjeaza locatarii din zona cu muzica data la max.

 9. Irinuca

  miercuri, 04.11.2015 at 10:28

  Ce primar *****! Ce e aia 400 lei amendă? Cu ăsta îi speriați pe afaceriști?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Un sfert dintre românii care muncesc de acasă spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit. Studiu

Publicat

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai bine de un sfert dintre ei (26%) spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicat luni.

Conform cercetării realizate de Reveal Marketing Research, în ceea ce priveşte avantajele resimţite când vine vorba despre „work from home”, 45% dintre cei chestionaţi se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit.

Studiul de specialitate arată că, deşi 79% dintre români, consideră că sunt la fel de eficienţi sau mai eficienţi decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenţi au declarat că muncesc mai multe ore zilnic.

De asemenea, pentru aproape jumătate dintre respondenţi telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere, însă 56% din totalul participanţilor la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experienţă de muncă îmbunătăţită.

Datele cercetării de Reveal Marketing Research, realizate pentru LG Electronics în România, arată că aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie, dar specialiştii atenţionează asupra faptului că o poziţie incorectă în faţa laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru – deşi cei mai mulţi dintre noi sunt conştienţi de acest lucru, tindem să uităm atunci când lucrăm din confortul casei noastre şi cedăm tentaţiei de a lucra de pe canapea.

În plus, experţii menţionează faptul că, pentru a preîntâmpina efectele psihologice negative cât timp lucrăm de acasă, un instrument de refugiu ar fi jocurile video. În acest context, 86% dintre participanţii la studiu au afirmat că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.

„Gaming-ul oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a te conecta cu o comunitate şi de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi şi chiar să ne facem cunoştinţe noi – pe unu din patru respondenţi gaming-ul l-a ajutat să menţină legătura cu prietenii în perioada pandemiei” susţin specialiştii.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eşantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parţial sau integral de acasă.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Armata, implicată în campania de vaccinare. MApN a anunțat centrele regionale în care va fi depozitat vaccinul anti-Covid

Publicat

Armata este implicată în Campania de vaccinare anti-Covid. MApN a anunțat luni, într-un comunicat de presă, centrele în care vor fi depozitate vaccinurile, după ce vor ajunge în țară.

”În cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională” desfăşurată la Palatul Cotroceni şi condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naţionale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituţional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilităţi de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional.

Vezi și Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunțat când ar putea aproba primele vaccinuri împotriva COVID

Au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, precizează MApN în comunicat.

Klaus Iohannis a anunțat luni că strategia de vaccinare anti-Covid va fi aprobată în perioada imediat următoare, de CSAT.

Președintele a reamintit că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte tot personalul din domeniul sănătății, cel din centre rezidențiale și medico-sociale și populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vezi LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID. Precizări oficiale

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va face etapizat, în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Aceasta se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății, centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medici de familie și centre drive-thru pentru celelalte categorii de populație.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii și deputații USR au decis să își dea DEMISIA din Parlament. NU vor putea beneficia de PENSII SPECIALE

Publicat

Toți senatorii și deputații USR își vor da marți demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensii speciale. USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

Decizia a fost luată după ce inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale nu s-a materializat, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro

Vezi și Pensiile vor fi recalculate în 2021: Cine sunt cei care vor avea de pierdut dacă nu îndeplinesc anumite condiții

Un parlamentar poate beneficia de pensie specială cu condiția ca mandatul acestuia să fie complet. În cazul deputaților și senatorilor USR, aceștia se află la primul mandat. Dacă mandatul nu este complet nu vor mai putea beneficia de pensia specială.

USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. „Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.

Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat.

În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arată în programul de guvernare propus de USR-PLUS.

Cât este pensia specială a unui parlamentar

Peste  750 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Cea mai mică pensie specială este de 2000 de lei, iar cea mai mare de 12.000 de lei. Cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând. de menționat că pensia specială se adaugă la pensia normală pe baza contributivității pe care o obțin  în urma locurilor de muncă înafara mandatului de parlamentar.

După patru ani de mandat pensia specială este de 2.000 de lei pe lună, în vreme ce un român de rând primește, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vânzările de autoturisme ”verzi” au crescut cu peste 15% în România. Ce modele au fost cumpărate

Publicat

masini electrice

Vânzările de maşini ecologice noi au crescut în România, în primele zece luni ale anului, cu 15,15%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, până la 6.385 de unităţi, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

La 31 octombrie 2020, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale ajunsese la 6,6%, peste nivelul perioadei similare din 2019, când aceasta a fost de 4,2%.

Conform datelor centralizate de APIA, în intervalul ianuarie – octombrie 2020, cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate la categoria autoturismelor hibride, respectiv 3.950 de exemplare, în scădere cu 3,5%, comparativ cu primele zece luni din anul precedent.

De asemenea, vânzările de autoturisme electrice au înregistrat un salt de 54,4%, până la 1.780 de unităţi, în timp de modelele plug-in au consemnat 655 de exemplare, mai mult cu 119,1%, raportat la perioada de referinţă.

Statistica de specialitate relevă faptul că, în topul celor mai comercializate autoturisme 100% elecrice, conduce, la finalul primelor zece luni din an, Renault – cu 475 de unităţi, urmată de Skoda (331 unităţi), Volkswagen (274), Hyundai (191), BMW (89), smart (74), Nissan (71), Peugeot (67), Tesla (51) şi Opel (37).

În acelaşi timp, cele mai multe autoturisme hibride vândute în România, în perioada analizată, au fost înregistrate de: Toyota – cu 3.387 de unităţi, Lexus (157), Hyundai (140), Honda (127), Ford (93), Kia (30) şi Subaru (16).

În topul vânzărilor de autoturisme plug-in, pe primul loc se află, la zece luni, BMW – cu 98 de exemplare, urmată de Volvo (94), Mercedes-Benz (88), Ford (80), Mitsubishi (75), Porsche (58), Hyundai (43), Skoda (34), Toyota (19) şi Mini (18).

La nivelul lunii octombrie, în România s-au comercializat 996 de autoturisme ecologice, în creştere cu 20,43% comparativ cu luna septembrie, când se vânduseră 827 de unităţi noi, iar ponderea în total piaţă a crescut la 8%, de la 7,7%.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, anunţa că prin Programul „Rabla Plus” au fost rezervate peste 4.000 de maşini electrice. De asemenea, întrucât bugetul acestui program s-a epuizat cu mult înainte de finalul anului, s-a aprobat o suplimentare a acestuia de la 140 de milioane de lei la 200 de milioane de lei.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate