Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria a SUSPENDAT ACTIVITATEA şi a dat amenzi la mai multe cluburi, localuri și săli de nunți din Alba Iulia. Rezultatele controalelor


Publicat

primarie alba iuliaÎn urma controalelor făcute de reprezentanţii Primăriei, luni și marţi, la unităţi comerciale de alimentaţie publică, mai multe localuri, săli de nunți și singurele cluburi din Alba Iulia au fost închise temporar şi s-au ales cu amenzi, pentru că nu aveau autorizaţie emisă de administraţia locală. Pe listă se află localuri cunoscute, ca restaurantul „Hanul cu berze”, sălile de nunţi „Traian”, „Conti”, Clubul „Alegria”, Club „Stage” sau Restaurantul „Erol” din centrul oraşului.

Primăria Alba Iulia verifică, încă de luni dimineaţa, activitatea tuturor localurilor din oraş. Acţiunile au fost demarate în contextul tragediei de la clubul din Bucureşti, dar şi pentru a preveni astfel de evenimente cu urmări nedorite. La fel ca şi în alte oraşe din ţară, se evaluează autorizaţiile şi avizele emise.

Vezi şi Primăria Alba Iulia a început să verifice cluburile din oraș. Un local foarte frecventat de tineri a funcționat OPT ANI FĂRĂ AUTORIZAȚIE

IMG_1052Spre surprinderea administrației locale, cele mai multe dintre localurile verificate nu au autorizație de funcționare din partea primăriei. Printre localurile care fost verificate luni și care nu au avut probleme se numără sălile de nunți Mercur, Club Enjoy, Cafeneaua Tabu și Taverna.

Clubul Allegria nu deține autorizație de funcționare, a primit amendă și i-a fost suspendată activitatea până la obținerea autorizației.

În cazul sălii de nunți „Nedea„, recent deschisă în Alba Iulia, se deschide dosar penal în urma acestui control deoarece nu lipsea doar autorizația de funcționare, ci și cea de construcție. Practic acea sală a fost ridicată fără niciun fel de aviz.

UPDATE: Administratorul “Andrei Stefan Duo” SRL (Sala Nedea), Ştefan Cernea, a transmis precizări pentru Alba24.ro. Potrivit acestuia, privind „faptul că s-a făcut menţiune despre întocmirea unui dosar penal în urma controlului efectuat azi de către agenţii constatatori”, „măsura dispusă este una contravenţională, respectiv amendă şi nici vorbă de o măsură penală”.

Autorizatie ISU StageŞi la Club „Stage” a fost control de la primărie. Autorităţile au anunţat că s-a suspendat activitatea, însă proprietarul, care ne-a contactat, spune că are toate avizele necesare şi, cel târziu miercuri dimineaţa, va avea autorizaţia. Acesta a transmis redacției autorizația de securitate la incediu emisă de ISU Alba( foto).

„Noi dăm acel aviz de funcționare care se dă în urma tuturor avizelor care se cer și în cazul în care se cere și cel de la ISU. Fără acest acord nu se poate funcționa. Măsura prevede amendă 400 de lei și suspendarea activității până își face documentele. După ce și-a făcut toate documentele noi îi dăm avizul pe loc. Nu facem numa asta, toți cei care sunt sancționați vor fi trimiși la poliție și la ANAF”, a spus primarul Mircea Hava.

„După cum bine știți, avem și noi o rețea extrem de vastă din punct de vedere al localurilor de consum pe care le avem la nivelul municipiului Alba Iulia, am întreprins în ultimele două zile la o parte din acesta mai precis la șase unități la care s-au constat deficiențe, lipsa acordului de funcționare. S-a dispus suspendarea totală a activității și s-au aplicat amenzi în funcție de dimensiunea localului și sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer.

Într-o informare a Poliţiei Locale Alba Iulia se arată că, în urma verificărilor efectuate în 3 noiembrie, au fost constatate următoarele:

SC OANCEA INVEST COM SRL – pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Regiment V Vânători, n.r 85-83, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 2000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC ROMSTAR ALBA SRL – pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Traian nr. 67 şi Soseaua de Centură  nr. 48,  NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 1000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

I.I. SIBIŞEAN MIRELA – BIANCA – pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) se deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică (nr. 102/15.06.2011) emisă de Primăria Alba Iulia

SC MERCUR EVENT SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 20, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC DELICATESE de TOP SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Calea Moţilor 3 A, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC STEFAN ANDREI DUO SRL – pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Fabricii nr. 14, NU deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. nelu

  marți, 03.11.2015 at 17:45

  Mergeti ma cei cu amenzile ale 400 lei si 2000 lei astia faceau 10.000 lei/seara nefiscalizati si voi va bateti joc de bani

 2. zxcvb

  marți, 03.11.2015 at 18:11

  Si unde ii „explozia” de suspendari/demisii din primarie? Titlul de la stirea „Primăria Alba Iulia a început să verifice cluburile din oraș. Un local foarte frecventat de tineri a funcționat OPT ANI FĂRĂ AUTORIZAȚIE” ar trebui sa fie „PRIMARIA a lasat un local foarte frecventat de tineri sa functioneze OPT ANI FĂRĂ AUTORIZAȚIE”

 3. lunetistul

  marți, 03.11.2015 at 18:14

  Chestii de fatada. Cum functionau astia fara autorizatie de atata timp si nimeni nu stia? Daca nu erau evenimentele din Colectiv,continuau nestingheriti activitatea,ca doar prin localurile astea isi inghesuie in burdihane mancarea tovarasii responsabili de autorizari. Chermeze,nunti,baute,etc…..cum sa.i parleasca mai tare,cand de.atatea ori au benchetuit mocca.

 4. bula

  marți, 03.11.2015 at 18:30

  Vai si amar de Romania asta!
  Trebuie cate o intamplare de genu celei de a clubul din Bucuresti sau avionului din apuseni pentru a se lua, chipurile, masuri…
  Propaganda comunista, sau mafiota…oare nenea Havaje nu stie ca sunt destule locatii in orasul Alba Iulia care nu au autorizatii_?…greu de crezut….sau de necrezut.
  Dureaza forfota asta cu controalele pana apare alt subiect.
  Sau pana la urmatoarea catastrofa.
  Trebuie sa dispara coruptia din institutii, sau macar sa se diminueze muuult pentru a nu mai aparea astfel de situatii.
  Dar nu ii vorbiti d/ui ****** si altor politruci despre asta…ca doar smenurile gen inchide ochii si ajuta/l pe dl ca e de /al nostru…ca si culoare si gasca, sunt sursa principala de capatuire a lor….
  Probema grava e coruptia din institutii…primarii, ISU, dsv, etc.
  Si alta problema e lipsa de atitudine a romanilor in situatii normale, problema veche de mentalitate…
  Asta place cel mai mult…circul…sa cautam pe loc vinovatii de moment si sa ii punem la zid ca sa ne racorim adrenalina. Multe s/ar rezova daca nu am mai tolera mizeria si compromisurile, aparent mici, de fiecare zi…

 5. turcu

  marți, 03.11.2015 at 18:58

  auzi ca inventar :)))) ala e turc ? :)))

 6. Jorj

  marți, 03.11.2015 at 19:18

  Ditanai costeuctia „Nedea” si nu a observat nimeni, care raspunde de asa ceva, in timp ce se construia???

 7. costy

  marți, 03.11.2015 at 20:20

  Bai nene esti nebun. Sti, din surse prieteni si ziare sau pur si simplu, ca in orasul tau s-a deschis tot felu de baruri, cluburi,sali de nunti, dar nu te intetesezi ca oare au toate hartiile de functionare, sau cei care trebuia sa faca control. De ce a trebuit sa moara oameni ca cei care sunt platiti nu si-au facut meseria. Vindem povesti de adormit copiii cand avem nevoie de un vot pentru inca 4 ani de boerime. Adevarul doare intotdeauna.

 8. in atentia ISU si DSP

  miercuri, 04.11.2015 at 08:37

  Poate verificati si restaurantul hotelului Cetete care are autorizatie pentru 80 scaune, dar care saptamanal organizeaza nunti si botezuri cu peste 2-300 persoane. In plus in timpul acestor evenimente se fumeaza desi sunt perzente persoane nefumatoare si copii. Pentru a aerisii deschid geamurile si drept consecinta deranjeaza locatarii din zona cu muzica data la max.

 9. Irinuca

  miercuri, 04.11.2015 at 10:28

  Ce primar *****! Ce e aia 400 lei amendă? Cu ăsta îi speriați pe afaceriști?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Andreea Fechete, adolescenta din Alba Iulia care scrie cărți în engleză. Pasiunea pentru pisici, transformată în literatură

Publicat

Andreea Fechete, o tânără de 13 ani din Alba Iulia, care adoră animalele, stă pe internet, citește cărți și își petrece timpul cu prietenii – profilul normal al unei adolescente. Numai că Andreea este un exemplu pentru cei de vârsta ei și nu numai.

Tânăra are până acum trei cărți scrise și lucrează la a patra, toate în limba engleză și toate inspirate dintr-o serie pe care Andreea a citit-o și recitit-o, în engleză, dar și în română. 

Alba24 a stat de vorbă cu tânăra din Alba Iulia, pentru a afla cum ajunge o elevă de gimnaziu să scrie cărți în limba engleză.

Andreea este elevă la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” și în toamnă va trece în clasa a VIII-a. A învățat limba engleză de la școală, de pe internet, dar cel mai mult din cărțile pe care le citește, ”Pisicile Războinice” (Warrior Cats), o serie care urmăresc aventurile unui grup de pisici.

Cărțile sunt scrise de un grup de persoane sub pseudonimul colectiv Erin Hunter. Până acum, tânăra a citit cele 33 de volume în limba engleză și le-a recitit și pe primele 20 de volume traduse și în limba română.

Cum a început să scrie

Inspirată de ”Pisicile Războinice”, de la vârsta de 12 ani, Andreea s-a apucat de scris, în limba engleză, pe platforma de cărți digitale wattpad.com. Într-una dintre cele trei cărți, tânăra din Alba Iulia a luat personajele lui Erin Hunter și le-a reimaginat într-o altă acțiune.

Poți să citești ce scrie Andreea aici, sau aici.

Apoi tânăra și-a format propriul univers, propriile personaje și, cu o imaginație ieșită din comun, le-a creat ”pe foaia” digitală. Așa au rezultat două cărți scrise la 12 și 13 ani.

Mai mult, tânăra nu s-a oprit din scris și ne-a declarat că deja lucrează la a patra carte, tot despre pisici și aventurile lor în universul imaginat de ea.

Teorii, vlog și Youtube

Pe lângă cele trei cărți scrise, Andreea se ocupă și de un canal de Youtube, unde într-un an a publicat peste 100 de clipuri.

Pentru teorii despre pisici poți să accesezi canalul de Youtube al tinerei din Alba Iulia.

În video-urile postate, adolescenta dezbate teorii despre personajele din cărți, le răspunde altor tineri la întrebările pe care le au despre serie sau discută liber despre universul pisicilor războinice.

Cu trei cărți scrise într-o engleză cursivă, cu a patra în finalizare, Andreea reușește la doar 13 ani să depășească barierele imaginației și să dea dovadă de o inteligență peste medie pentru vârsta ei.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fiecare școală ar putea decide cum va începe cursurile, în toamnă. Soluții pentru întoarcerea elevilor la ore

Publicat

Unităţile de învăţământ din țară ar putea decide singure cum vor începe, la toamnă, anul şcolar, în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus: tradiţional, cu toţi copiii prezenţi în clasă, online, sau hibrid.

Din toamnă, şcolile ar putea primi „mână liberă” că să decidă cum vor începe noul an. Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie „se ia în calcul și o astfel de variantă, să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ”.

Astfel, în funcție de situația epidemiologică din zona în care funcționează, fiecare școală va stabili cum va începe anul școlar.

Inspectorii şcolari, directorii, experţii în Educaţie şi asociaţiile de părinţi spun că o astfel de decizie ar fi binevenită şi că Ministerul Educaţiei nu poate aplica un singur scenariu pentru câteva mii de şcoli.

sursa: digi24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sportului: Luăm în calcul reluarea unor competiții desfășurate în spații închise. Ce sporturi sunt vizate

Publicat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că ia în calcul reluarea unor competiții sportive în cazul sporturilor care se desfășoară în spații închise.

Anunțul a fost făcut după o întrevedere a ministrului cu reprezentanții următoarelor federații sportive: FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob şi Sanie, FR Nataţie şi FR Canotaj, informează Agerpres.

Reprezentanţi acestor sporturi vor discuta, împreună cu Ionuț Stroe, cu oficialii INSP şi Ministerul Sănătăţii, în legătură cu acest subiect.

„Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, şahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanţarea între participanţi sau alte măsuri de protecţie, astfel încât să minimizăm riscul de infectare”, a spus Stroe.

„Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federaţiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiţii, cu ce probleme se confruntă şi în ce fel poate MTS să ofere asistenţă. O veste importantă pentru sporturile care se desfăşoară în spaţii închise este că luăm în calcul reluarea competiţiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii”, a mai declarat ministrul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Drumurile județene din Alba intră în revizia de vară. Reparațiile și întreținerea costă peste 20 de milioane de lei

Publicat

DJ 107 A Vurpar Paclisa (14) asfalt drum

Consiliul Județean Alba alocă peste 20 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene aflate în administrare. Printre categoriile lucrări se numără asfaltarea, plombarea sau pietruirea drumurilor, curățirea și repararea șanțurilor și rigolelor, întreținerea podurilor și podețelor, aducerea la profil a acostamentelor și aducerea la cotă a căminelor de vizitare. 

Consiliul Județean Alba a lansat marți, 14 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară pe drumurile județene.

Valoarea totală estimată este de 20.673.546,22 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, acordul cadru de lucrări „Întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene din Alba” cuprinde categorii de lucrări de întreținere curentă și periodică conform Normativului privind întreținerea și repararea drumurilor publice și anume:

 • întreținere drumuri asfaltate – plombe cu frezare și așternere manuală
 • întreținere curentă drumuri pietruite prin scarificare și reprofilare
 • întreținere curentă drumuri pietruite prin scarificare, reprofilare și adaos de material pietros (500.000 mp)
 • tratarea burdușirilor / îmbrăcăminți asfaltice (20.000 mp)
 • aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală și mecanică (300.000 mp)
 • aducerea la profil a acostamentelor și completare cu balast (10.000 mp)
 • întreținerea platformei drumului (863 mc)
 • asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor, canalelor de scurgere (300 km)
 • asigurarea scurgerii apelor prin reparații șanțuri betonate (200 m)
 • asigurarea scurgerii apelor – rigolă prefabricată nouă (100 m)
 • covoare bituminoase cu mixtură asfaltică Ba16 – 4 cm (20 km)
 • strat de uzură din binder BAD20 – 6 cm (3 km)
 • siguranță rutieră (parapet metalic)
 • șanțuri și rigole pavate, betonate
 • ziduri de sprijin și de căptușire (100 m)
 • amenajare platformă cântărire (2 buc.)
 • întreținerea periodică a drumurilor pietruite (5 km)
 • întreținere podețe tubulare (10 buc. D = 800 mm, 5 buc. D = 1000 mm)
 • întreținere poduri beton (10 buc.)
 • aducerea la cotă a căminelor de vizitare, capac și rame beton (150 buc. refolosite, 5 buc. noi)

Vezi AICI cantitățile minime / maxime aferente acordului. 

Vezi AICI LISTA drumurilor județene adminstrate de Consiliul Județean Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate