Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Explozie la sediul central al companiei Lidl din Germania. Cel puțin trei persoane au fost rănite


Publicat

Un dispozitiv artizanal a explodat la sediul central al reţelei de supermarketuri Lidl, în Germania. Sunt cel puțin trei răniți, iar toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate de urgență.

Explozia a avut loc în oficiul poştal al sediului central al companiei Lidl, situat în orăşelul Neckarsulm, în landul Baden-Württemberg, la circa 60 de kilometri nord de oraşul Stuttgart.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de publicaţia Der Spiegel şi de postul Südwestrundfunk, cel mai probabil a explodat o scrisoare-capcană sau un pachet-capcană. Trei persoane au fost rănite în deflagraţie.

Toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate.

Autorităţile germane încearcă să afle cauza exactă a exploziei şi motivul atacului.

Incidentul intervine după ce marţi a avut loc o explozie la o fabrică a companiei alimentare Wild, în orăşelul Eppelheim, tot în landul german Baden-Württemberg. Un angajat a fost rănit după explozia unui colet-capcană.

Sursa: Mediafax

Foto: Twitter/Disclose.tvDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un elev al Colegiului Național ”HCC” din Alba Iulia a câștigat marele premiu al unui concurs internațional de epigrame

Publicat

Eduard Tudor Vasiu, elev al Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a câștigat marele premiu ”George Ranetti” al unui concurs internațional de epigrame, desfășurat la Mizil.

Este vorba de Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă ,,Romeo și Julieta la Mizil”. Eduard Tudor este elev în clasa a X-a al celui mai prestigios liceu din Alba și are 16 ani.

”Aflând că am câștigat Marele Premiu ,,George Ranetti”, am resimțit un impuls în adâncul sufletului, plin de recunoaștere și mai multă motivație și încredere în mine însumi.

Am simțit, totodată, și un sentiment mai neobișnuit, în sensul că nu îmi venea să cred ceea ce am reușit să obțin datorită perseverenței și pasiunii mele.

Pasiunea de a scrie epigrame a început acum câțiva ani, sub influența unei rude care m-a inspirat să încerc și eu să scriu. Astfel, după o probă îndelungată și după mulțimile de schițe, am aflat de acest Festival Internațional de Epigramă și am decis sub îndrumarea doamnei profesoare Secară Alina, de limba și literatura română, o profesoară deosebită, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru coordonarea mea la acest concurs, aceasta implicându-se în toate activitățile la care elevul însuși dorește să participe.

Așadar, am decis să trimit epigramele în care am avut încredere că sunt reușite, aflând chiar marți, în timpul serii, că am obținut Marele Premiu. Sunt de-a dreptul fascinat, crescându-mi încrederea și motivația în a mai participa la eventualele concursuri viitoare.

Sunt extrem de fericit că am reușit să îi mândresc pe profesorii clasei mele, și, totodată, pe instituția de învățământ la care sunt elev, în clasa a 10-a, la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, un colegiu deosebit, cu o varietate de activități educaționale și cu un personal didactic foarte bine pregătit.

Am simțit pe propria piele că atunci când sunt încrezător în mine, pot reuși foarte multe în viață. Aș concluzia cu un citat de Karl Raimund Popper, un filozof englez: Încercarea și eroarea alcătuiesc experiența”, astfel încât, tot ceea ce e nou și încercăm, vom evolua și vom dobândi o adevărată experiență” a transmis Eduard Tudor Vasiu.

Epigramele cu care acesta a impresionat juriul:

Mama

M-a trimis mama la poartă,
Să-i deschid lui nea Mărin
Când îl văd!… jalnică soartă…
Era mort de-atâta vin…

Baba iarnă

Baba iarnă vine iarăși,
Cu cojocul plin de nea.
Nu e singură-i cu vântul…
Trage casa după ea.

Vecinul Ghiță

Vine Ghiță pe la mine
Cu-o pereche de desagi;
– Ce vânt te-a adus la mine?
– Vreau să-mi umpli ăști desagi!
– Păi cu ce, dragă vecine?
– Cu posmagi dac-ai pute.
– Cu ce mi-i plăti vecine?
– Vedea-oi de am cu ce…

Mizilul

Când ai talent și ești subtil,
Când cu umorul ești amic,
Să scrii ceva despre Mizil
E pur și simplu… mizilic.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Studiu din Norvegia: COVID exista în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate oficial. Cum s-a descoperit

Publicat

Ipoteză șocantă a unui studiu nrovegian: COVID exista deja în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate.

Studiul a fost posibil în Norvegia, acolo unde sunt stocate eșantioane de sânge prelevate de la femei însărcinate.

Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Akershus de lângă Oslo au identificat un rezultat pozitiv la coronavirus într-o probă de sânge prelevată de la o femeie însărcinată la 12 decembrie 2019 și spun că aceasta a fost probabil infectată la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie.

„Descoperirile noastre schimbă istoria epidemiei de coronavirus atât în Norvegia, cât și în lume”, a declarat Anne Eskild, profesor și medic șef la Akershus.

„De fapt, am găsit patru din cele 1.500 de teste efectuate pe femei însărcinate care au fost pozitive înainte ca primul caz din Franța să fie diagnosticat”, a declarat ea pentru Euronews.

Cazuri similare pneumoniei au fost identificate în Wuhan, China, în decembrie 2019, iar pe 12 ianuarie 2020 autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus.

Cum a fost efectuată cercetarea

Ca parte a îngrijirii sarcinii în Norvegia, se prelevează probe de sânge de la toate femeile însărcinate pentru a verifica dacă există infecții cu transmitere sexuală.

Probele sunt stocate anonim, în scopul monitorizării potențialelor boli infecțioase și astfel au fost disponibile cercetătorilor care caută originile răspândirii COVID-19 în națiunea nordică.

„Probabil că există puține alte țări care au acces la probe de sânge stocate la nivel de populație și, prin urmare, există puține sau deloc alte studii retrospective”, explică Eskild.

Descoperirile echipelor au fost publicate în jurnalul de epidemiologie și infecție Cambridge University Press.

Sursă: Mediafax, Euronews

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

AJFP Alba: Înregistrarea în SPV, obligatorie de la 1 martie pentru firme și PFA. Documentele pe hârtie nu vor fi acceptate

Publicat

sediul ANAF Alba

ANAF anunță că înregistrarea în SPV devine obligatorie începând cu 1 martie 2022, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror documente către autoritățile fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba aduce la cunoştinţa celor interesaţi că, începând cu data de 1 martie 2022, transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale de către persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, PFA-urile, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, profesiile liberale se va face exclusiv prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

În situaţia în care contribuabilii/plătitorii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul mijloacelor electronice, iar documentele sunt depuse la organul fiscal în format letric, nu vor fi luate în considerare. Autoritatea fiscală va notifica contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

AJFP Alba recomandă contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual până la data de 1 martie, pentru a nu risca eventuale consecinţe negative care pot apărea dacă un document trebuie depus într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează în format letric şi nu prin SPV (prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, apariţia unor amenzi etc).

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile din 7, prin intermediul căruia contribuabilii depun declaraţii, cereri, solicită documente, verifică situaţia fiscală proprie, etc. Înregistrarea în SPV se face accesând pagina principal ANAF (www.anaf.ro) apoi secţiunea “Servicii Online” – “înregistrare/înrolare personae fizice şi juridice în SPV”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cod galben de vânt în zona joasă a județului Alba. Rafale de 60-70 de kilometri la oră

Publicat

vant

Meteorologii au emis un cod galben de vânt, pentru zona joasă a județului Alba. Codul este valabil joi, Valabil de la ora 15:50 până la ora 19:00

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală care pot atinge 60-70 de kilometri la oră.

Temperatura se va menține la valori pozitive în acest intervel, dar senzația de frig va fi accentuată de vânt.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate