Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: EXPLOZIE la Uzina Mecanică din Cugir, urmată de un incendiu. Două victime cu arsuri. A fost chemat elicopterul SMURD

Publicat

O EXPLOZIE s-a produs vineri la Uzina Mecanică din Cugir, urmată de un incendiu. Trei victime au suferit arsuri (între timp, autoritățile au revenit asupra informației, amintind despre două victime).

Garda de Intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Cugir, intervine pentru acordarea primului ajutor, localizarea și lichidarea unui incediu la Uzina Mecanică din Cugir, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. 

Din primele informații este vorba de o explozie urmată de un incendiu în urma caruia au rezultat 3 victime cu arsuri, au transmis reprezentanții ISU Alba.

La fața locului s-au deplasat importante forțe ale ISU Alba, mașini de pompieri, ambulanțe și a fost mobilizat și un elicopter SMURD.

UPDATE ora 14: 20

Explozia s-a produs în zona tunelului de încercări. Autoritățile confirmă 2 victime:

  • o femeie, 53 ani, cu arsuri pe aproximativ 40% din corp, pentru care a fost solicitat un elicpter SMURD
  • femeie, 58 ani, arsuri mai ușoare pe 1 braț asistată de SAJ Cugir

La acest moment incendiul nu se manifestă cu flacără vizibilă, pompierii actionează pentru lichidare.

FOTO UPDATE ora 14,35:

Incendiul a fost lichidat. Explozia s-a produs într-un spațiu al UM Cugir dat spre folosință Fabricii de Arme pentru testări din cauza faptului ca tunelul acestora de încercari a fost afectat de explozia de anul trecut.

UPDATE ora 14,45: 

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a declarat că, din informațiile pe care le are, nu a fost o explozie propriu-zisă, ci o „răbufnire de pulberi la tunelul de încercări de la fabrica de arme”.

Prefectul a precizat că se fac cercetări la fața locului pentru a stabili cauza incidentului.

Nicolae Albu a confirmat că sunt două persoane rănite și că a fost solicitat un elicopter SMURD, care va prelua una dintre victime din zona stadionului.

UPDATE Ora 15,20:

Una dintre victime va fi transportată fie la Spitalul din Târgu Mureș, fie la spitalul de arși din București, în funcție de decizia medicului de pe elicopter (editare ulterioară: s-a luat decizia să fie transportată la București). Potrivit reporterilor Alba24, aflați la fața locului, starea femeii este destul de gravă.

UPDATE Ora 15:40

Explozia s-a produs într-un atelier de încărcat muniție, unde se aflau 11 persoane. Cele două femei au fost rănite, iar restul persoanelor au reușit să iasă timp.

UPDATE Ora 16:00

Declarațiile cumnatului uneia dintre victime:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax