Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Exponatul lunii august: Mitraliera de companie Schwarzlose model 1907/1912, una dintre armele care au marcat Primul Război Mondial

Publicat

O mitraliera de companie Schwarzlose model 1907/1912 este exponatul lunii august la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Marţi de la ora 11.00 va fi expusă una dintre armele care au marcat Primul Război Mondial, mai exact o mitraliera de companie Schwarzlose model 1907/1912.

A fost o mitralieră cu tub pentru răcirea cu apă, de calibru 7,92, 400 de focuri pe minut. A fost inventată de Andreas Schwarzlose în anul 1902, patentul aprobat de conducerea armatei austro-ungare în anul 1905 producţia fiind realizată începând cu anul 1907.

O mitralieră standard a armatei austro-ungare menită să sprijine infanteria dar, a fost folosită şi de flota militară şi de cea aeriană. După încheierea conflagraţiei mitraliera a rămas în uz până în anul 1948 fiind folosită de diferite ţări precum România, Germania, Israel, Bulgaria, Olanda, Italia, Rusia, Ungaria, Austria, Yugoslavia, Cehoslovacia, Grecia.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax