Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Exponatul lunii septembrie la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia: Furca de tors de pe Valea Sebeșului – unealtă şi simbol

Publicat

Exponatul lunii septembrie la Muzeul Național al Unirii este ”Furca de tors de pe Valea Sebeșului”. Va fi prezentat marți, 1 septembrie 2020, de la ora 11.00.

Numeroasele obiecte din lemn de mici dimensiuni ilustreazǎ atât talentul meșterelor care le-au realizat, cât şi diversitatea ocupaţiilor cărora le sunt destinate. Cele mai multe sunt uneltele folosite în industria casnicǎ textilǎ, cum ar fi diversele tipuri de furci de tors, întinzătoarele de pânză, pieptenii pentru cânepă şi lână, pristinele pentru fuse.

Furcile de tors erau confecționate vara la munte de către ciobani, și predate persoanelor iubite, toamna, odată cu coborâtul turmelor. Executate întotdeauna cu o motivație afectivă, ele erau destinate de cele mai multe ori iubitelor și logodnicelor.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Direcția Județeană pentru Cultură Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax