Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Exporturile județului Alba, majorate cu 85% într-un singur an, de către Daimler. Ce impact are deschiderea unei fabrici

Publicat

Exporturile companiilor din judeţul Alba s-au ridicat anul trecut la 2,45 de miliarde de euro, în creştere cu 85% faţă de anul precedent, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, impactul deschiderii fabricii Daimler (Star Assembly) din Sebeş se vede în cifre, având în vedere că toată producţia de componente merge la export în condiţiile în care România nu are o fabrică de autoturisme Mercedes.

Star Assembly, companie responsabilă de producţia transmisiilor 9G-Tronic – cutiile de viteze automate cu nouă trepte care echipează autoturisme Mercedes-Benz, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,3 mld. lei (1,6 mld. euro), de aproape cinci ori mai mult decât în anul anterior.

Principalii parteneri de relaţii internaţionale ai judeţului, după ponderea în valoarea totală a exporturilor şi importurilor au fost Germania, Italia și Ungaria, la export și cam aceleași țări, într-o ordine puțin diferită, la import: Germania, Ungaria, Italia.

Sursă: ziarul financiar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax