Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Expoziție la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Peste 500 de jucării și imagini, din perioada 1900-1980, ce recompun universul copilăriei de altădată

Publicat

Cea mai mare expoziție temporară de jucării din țară va avea loc la Alba Iulia în perioada 29 iunie-27 septembrie, iar cu această ocazie vor putea fi admirate peste 500 de jucării clasice, românești și străine, din perioada anilor 1900-1980.

Exponatele vor putea fi vizionate la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, împreună cu alte sute de fotografii ce recompun în imagini universul plin de povești și jucării ale oamenilor de atunci.

Colecția aparține Asociației Muzeul Jucăriilor, reprezentată de președintele acesteia, ing. Cristian Dumitru.

Între jucăriile grupate tematic (figurine, trenulețe, tancuri, mașinuțe, jocuri, nave spațiale etc) se remarcă un motor cu abur –jucărie, de la 1900, încă funcțional și un autobuz ONT, piesă clasică românească.

Vernisajul va avea loc, vineri, 29 iunie 2012, de la ora 12.00, la etajul II al Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Asociația Muzeul Jucăriilor București, Asociația Prietenii Muzeului Unirii Alba Iulia, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax