Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle, prezentată la Alba Iulia

Publicat

Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle. La Alba Iulia vor fi prezentate începând de joi, 21 martie, cărți și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle.

Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Cetatea Alba Carolina va găzdui  expoziția „Eminescu-omul”. 

Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, va putea fi vizitată în perioada 21 martie – 21 aprilie.

Inaugurarea expoziției va avea loc joi, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la ora 13:00.

Expoziție de carte și obiecte ce au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle

Publicul va putea vedea peste 50 de exponate. Este vorba despre cărți, documente, fotografii, dar și obiecte care au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle.

Sunt bunuri culturale clasate în Tezaurul Patrimoniului Cultural Național, care se vor afla pentru prima dată în „inima” Ardealului.

Cu această ocazie vor oferi detalii despre „Eminescu-omul”, Veronica Micle și bunurile culturale expuse, de valoare excepțională pentru umanitate, Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf al Muzeului Național al Literaturii Române Iași și prof. univ. dr. Diana Câmpan, istoric și critic literar.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Avea o bună educaţie filosofică, opera sa poetică fiind influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică – de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant şi de teoriile lui Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

În anii tinereții s-a îndrăgostit de Veronica Micle, poetă cunoscută oamenilor întocmai pentru iubirea care a legat-o de Mihai Eminescu.

Accesul în sectorul expozițional dedicat se va face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, în baza biletului de intrare.

Tariful este de 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru seniori și 4 lei pentru elevi și studenți. Beneficiază de gratuitate persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora, precum și copiii sub 6 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax