Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziție de fotografie „Ipostaze Mariana Mihuț”, luni la Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia

Publicat

Festivalul de Teatru „Povești” Alba Iulia deschide luni cea de-a treisprezecea ediție, iar printre momentele oferite de organizatori se află expoziția de fotografie „Ipostaze Mariana Mihuț”. Vernisajul va avea loc, luni de la ora 17.00, la Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia.

„De mai bine de o jumătate de veac, o putem vedea pe scenă – niciodată aceeaşi şi de fiecare dată altfel-surprinzătoare. Mariana Mihuţ – o actriţă uriaşă, plină de miez, de nuanţe, de mister, de exuberanţă, de har. E profundă. E consistentă. E generoasa si continuă să ne bucure cu fiecare nouă apariţie.

Miza expoziţiei ce-i este dedicată este dimensiunea printurilor şi diversitatea personajelor jucate. Este o galerie de Ipostaze Mariana Mihuţ. Un traseu fluid pe parcursul căruia se adaugă, imagine după imagine, mereu o altă Mariana Mihuţ, surprinzătoare, fantastică, nouă. O femeie de o frumuseţe şi feminitate fără margini, o actriţă total dedicată unui rol, absorbită complet de trăire. Poze de început de carieră – o frumuseţe ingenuă, pură, cu toţi porii deschişi, absorbind tot. Rolurile se adună, se aşază, apar faţetele, apare surpriza: Mariana Mihuţ poate fi gravă, tăioasă, aspră uneori. Odată intrat în acest traseu, te regăseşti în lumea elitelor actoriceşti şi regizorale. Vârfurile unei generaţii de aur coexistă în jurul Marianei Mihuţ, iar ea este ACTRIŢA prin excelenţă. E exemplificarea clară a unui actor care intră în rol, cum ai intra într-o altă lume, unde nu-ţi mai aparţii. Unde rolul te locuieşte.

Mariana Mihuţ vine de departe, vine din lumea lui Ciulei şi al lui Toma şi a lui Pittiș şi a lui George. Vine dintr-o lume a perfecţiunii actoriceşti.

Dar măsura acestei mari actriţe se vede azi, când, perfect adaptată noilor curente în materie de spectacol, e dorită și preţuită de regizori actuali. Joacă azi pe scenă cu aceeaşi iubire, pasiune, totală dedicare. Cu aceeaşi frumuseţe”.

Expoziţia este producţia Festivalului Naţional de Teatru 2017.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax