Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziție de Ziua Mondială a Ouălor, la Museikon Alba Iulia. Bijuterii din ouă de struț realizate de artista Mariana Andone Rotaru

Publicat

Museikon din Alba Iulia găzduiește în data de 13 octombrie 2023, începând cu ora 16:00, o expoziție aparte, care marchează Ziua Mondială a Ouălor. 

”Am ales prezentarea oului sub forma lui cea mai distinsă și prețioasă în care se poate înfățișa, aceea de bijuterie artistică” au transmis organizatorii.

Expoziția NOVUM EST OVUM, prin ouăle încondeiate și ouăle cu decor încrustat și foiță de aur, impresionează și sensibilizează datorită măiestriei execuției celei care le-a desăvârșit procesul de înnobilare, artista Mariana Andone Rotaru.

În peisajul artistic contemporan, creațiile unicat ale artistei Mariana Andone Rotaru, inspirate după vechi izvoade transilvănene pictate pe sticlă și reinterpretate pe ouă de struț prin „scrierea” cu ceară și băi succesive de culoare, oscilează între aerul artistic vechi și spiritul de inovare.

Pentru realizarea acestor icoane inedite, artista a apelat la cele mai valoroase și reprezentative icoane pe sticlă, păstrate în diferite colecții muzeale sau private, pictate la Nicula, Șcheii Brașovului, Făgăraș și Mărginimea Sibiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax