Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EXPOZIȚIE: Momentul Încoronării Regilor Ferdinand și Maria, în imagini la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia continuă seria manifestărilor legate de împlinirea a 90 de ani de la Încoronarea Regilor României Mari, la Alba Iulia. Astfel, în Sala Unirii vor fi expuse special piese de referință aflate de această dată, în marea lor majoritate, în patrimoniul local.
Dintre acestea se remarcă documentele din fondul Prefecturii şi Primăriei Alba păstrate la Arhivele Naţionale, Serviciul Judeţean Alba. Printre acestea se regăsesc cele referitoare la modul în care a fost pregătit oraşul Alba Iulia pentru serbările încoronării. Documentele sunt întregite atât de o serie de fotografii realizate acum 90 de ani în momentul încoronării celor doi regi sub baldachinul din fața catedralei ortodoxe dar şi de o copie a jurnalului Reginei Maria, cu descrierea amănunțită a evenimentului aşa cum l-a trăit Alteţa Sa (copii prezente în expoziţie prin colaborarea cu Arhivele Naţionale ale României).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax