Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Expoziţie temporară de pictură: „Roşia Montană la 1900”

Publicat

La Roşia Montană a fost inaugurată, miercuri, expoziţia temporară de pictură „Roşia Montană la 1900”, compusă din 20 de tablouri care surprind clipe reprezentative din trecutul localităţii şi tradiţiile acesteia, în viziunea artistică a unui localnic: dr. Andrei Jurca. Colecţia completează expoziţia permanentă de istorie a mineritului „Aurul Apusenilor”, găzduită de casa de la numărul 325 – prima clădire integral restaurată din centrul istoric al comunei.

Picturile din noua colecţie au fost realizate în decurs de un an (2010-2011) şi reflectă peisaje de odinioară, dar şi ipostaze definitorii pentru tradiţia minerească a locului – de la rugăciunea dinaintea intrării în mină şi viaţa copiilor de miner, până la petrecerile minereşti care dădeau viaţă comunei din Apuseni.

„Pentru mine, Roşia Montană este o poveste. Tocmai de aceea, în lucrările mele de pictură, această localitate a devenit «eroul principal». Prin această expoziţie, doresc să transmit şi altora amintirile mele şi poveştile auzite de la bunici şi părinţi despre această «insulă» din Munţii Apuseni, în speranţa că vor rămâne amintiri vii şi în sufletele lor”, a declarat dr. Andrei Jurca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax