Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Exproprierea locuințelor din blocul „Turturica”, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia. Ce sume ar putea primi proprietarii

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să demareze exproprierea a 26 de proprietari din blocul G2 „Turturica”. Sumele individuale pe care ar putea să le primească proprietarii, estimate pe baza rapoartelor de evaluare, sunt între 24.893,57 de lei și 31.116,96 de lei. 

Administrația locală vrea astfel să demoleze clădirea insalubră și să construiască în locul acesteia o parcare supraterană. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de miercuri, 27 iulie, declanșarea procedurii de expropriere a unor imobile (locuințe) situate în Alba Iulia, strada Arnsberg, nr. 20, bloc G2 „Turturica”, aflate pe amplasamentul obiectivului de investiții „Desființare construcție existentă (Bloc G2) și construire parcaj colectiv și amenajare incintă”.

Potrivit raportului de specialitate, imobilul cuprinde un număr total de 105 unități locative, din care un număr de 26 de apartamente se află în proprietatea privată a unor persoane fizice, iar celelalte se regăsesc în proprietatea municipiului Alba Iulia.

Valoarea sumelor individuale aferente despăgubirilor pentru 21 din cei 26 de proprietari, potrivit estimărilor făcute de către expropriator, este de 31.116,96 de lei, iar pentru restul de cinci proprietari este de 24.893,57 de lei.

„Blocul G2 de tip P+4E, confort III, a fost construit în anul 1971 și este, în ansamblu, insalubru, neigienizat, cu condiții improprii unor locuințe. Datorită neîntreținerii și neigienizării periodice, blocul este într-o stare avansată de degradare, fiind practic un focar de infecție atât pentru locatari cât și pentru imobilele aflate în vecinătate. Datorită neîntreținerii instalațiilor de apă, canal, și celor de scurgere a apelor, au apărut infiltrații și igrasie pe pereții blocului. Aceste infiltrații au dus la degradarea avansată a blocului, posibil să fie afectată și structura de rezistență. Infiltrațiile cauzate de defecțiunile apărute la rețeaua de canalizare au determinat un miros insalubru, care au dus la dezvoltarea unor focare de infecție și la înmulțirea șobolanilor și a gândacilor”, se precizează în documentul citat.

Unitățile locative situate în blocul G2 sunt apartamente cu o cameră, cu o suprafață utilă de aproximativ 11,34 mp, în stare avansată de degradare, cu urme de infiltrații cu apă în zona tavanului sau pe pereți, de dimensiuni foarte mici, care nu corespund cerințelor minime pentru o locuință decentă.

„Începând cu luna octombrie 2017 s-au întreprins demersuri în vederea achiziționării imobilelor, însă proprietarii nu au fost de acord, astfel pentru realizarea obiectivului de investiții (…), se impune declanșarea procedurii de expropriere în vederea eliberării imobilului”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit documentului citat, justificarea aplicării legii privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică constă în faptul că pe amplasamentul blocului G2 urmează să fie construită o parcare etajată cu regim de înălțime P+2E cu o capacitate de 144 de locuri de parcare interioare și 27 de locuri de parcare exterioare.

Parcarea va deservi o zonă foarte aglomerată a municipiului Alba Iulia, zonă aflată în imediata vecinătate a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, a Cetății Alba Carolina precum și a unui număr mare de blocuri de locuințe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 21.07.2022 at 21:36

    Faceţi-o, dar ăia plecaţi din bloc vor înmulţi numărul homleşilor de prin parcuri, care şi aşa nu sunt puţini.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax