Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Extinderea cimitirului municipal Alba Iulia. Modificări la zona de protecție pentru amenajarea a 350 de locuri de înhumare

Publicat

Noi demersuri pentru extinderea cimitirului municipal Alba Iulia. Firma care administrează locația a solicitat modificarea zonei de protecție stabilită anterior prin documentația PUZ. Susține că altfel terenurile cumpărate de primărie pentru amenajarea de noi morminte nu vor putea fi folosite.

Proiectul va intra la aprobare în următoarea ședință de Consiliu Local. Prometeu SRL solicită reducerea zonei de protecție, adică a limitei de teren pe care nu se vor putea face amenajări, între gardul cimitirului și zona de morminte. Sunt vizate terenurile în suprafață totală de 2.298 mp, pe care urmează să fie extins cimitirul.

Suprafața de teren este situată adiacent străzii Dealul Furcilor. Acolo au fost descoperite, anul trecut, fragmente de sarcofag rare, ce au fost deteriorate în timpul săpăturilor.

Vezi și VIDEO Sarcofag roman vechi de 1700 de ani, DISTRUS cu excavatorul în cimitirul din Alba Iulia

Extinderea cimitirului este considerată necesară având în vedere că în cimitirul municipal nu mai sunt locuri noi de înhumare, potrivit adresei înregistrate la primărie.

Extinderea cimitirului municipal Alba Iulia. Noile zone de protecție

Pe noul teren de peste 2000 mp se estimează că ar putea fi amenajate 350 de locuri de înhumare.

”Actualmente acest teren nu poate fi folosit în scopul înhumării persoanelor decedate deoarece prin PUZ-ul aprobat în 2021 s-a stabilit o limită de 10 metri ca zonă de protecție față de toate parcelele învecinate, în loc de 4 metri așa cum prevede legea”, precizează firma în adresa către primărie.

Aceasta solicită documentație de rectificare PUZ, prin care să fie schimbată limita de 10 metri ”la distanțe care să respecte limita legală și să permită crearea a aproximativ 350 locuri de înhumare”.

Potrivit sursei citate, limitele vor fi de 6,5 metri față de o casă vecină pe strada Dealul Furcilor, de 4,5 metri față de grădina din spatele casei respective și de 10 metri față de strada Izvorului.

Primăria a comunicat firmei că nu dispune de fondurile necesare promovării unei astfel de documentații de urbanism. Societatea a fost de acord să suporte costurile necesare modificării de documentație.

Se va încheia un act adițional în acest sens la contractul de asociere între Prometeu SRL și primărie.

Reamintim că în cartierul Bărăbanț se va amenaja un nou cimitir municipal, printr-o inițiativă a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Alba Iulia. Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat în 2023. Noul cimitir va avea o suprafață de peste 4 hectare și o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax