Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Extinderea rețelei de apă și canalizare în zona Emil Racoviță din Alba Iulia: licitația, lansată în SEAP. Valoarea investiției

Publicat

Primăria Alba Iulia se pregătește pentru extinderea rețelei de apă și canalizare pe 11 străzi din zona Emil Racoviță, printr-o investiție de peste 10,3 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 3 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Extindere rețea apă și canalizare zona Emil Racoviță, străzile: Emil Racoviță, Alexandru Odobescu, Petre Ispirescu, Grigore Antipa, Humulești, Simion Mândrescu, Alexandru Vlahuță, Dimitrie Bolintineanu, Cenade, Episcop Emilian Birdaș, Victor Babeș.

Valoarea totală estimată a investiției este de 10.304.407,75 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin programul național „Anghel Saligny”.

Potrivit documentației, în prezent străzile prevăzute în proiect nu dispun decât parțial de rețele edilitare – rețea de apa potabilă, canalizare, gaz, telefonie, internet și alimentarea cu energie electrică. Apa pluvială nu are unde să se scurgă deversând în proprietăți sau în terenurile virane fără construcții din zonă, generând disconfort.

Potrivit proiectului tehnic, extinderea rețelelor de canalizare și apă cu conducte PVC și PEHD urmează să se realizeze în zona carosabilă. De asemenea, proiectul cuprinde și execuția racordurilor de canalizare.

Deversarea apelor uzate menajere, provenite de la imobilele existente, se va face gravitațional și prin pompare în rețelele existente în zonă. Se propune montarea unei conducte de refulare care va prelua apa uzată din stația de pompare propusă. Pe traseul conductei de canalizare, în aliniamente, s-au prevăzut cămine de vizitare de tip ecologic, pentru trafic greu, iar pe traseul rețelei de canalizare cămine vane și apometru.

Preluarea apei potabile se va face din sistemul centralizat de alimentare cu apă existent în zona studiată. Conductele de apă potabilă se vor poza în zona drumului, îngropate sub adâncimea de îngheț. Pe traseul conductelor de apă s-au prevăzut și hidranți de incendiu.

Se vor executa branșamente de apă amplasate la limita de proprietate, pe domeniul public.

Oportunitatea investiției este justificată prin satisfacerea cerinţelor de consum ale locuitorilor din zona studiată, respectând exigențele de calitate impuse de normele interne si europene, contribuind la asigurarea unui grad ridicat de civilizație si sănătate in conformitate cu standardele în vigoare.

Principalele caracteristici tehnice ale investiţiei (capacități):

Reţea apă potabilă:

  • PEHD Dn 315mm, Pn 6 bar, PE 80, SDR 17,6 – 635 m
  • PEHD Dn 200mm, Pn 6 bar, PE 80, SDR 17,6 – 250 m
  • PEHD Dn 110mm, Pn 6 bar, PE 80, SDR 17,6 – 2.326 m
  • Hidranți de incendiu subterani, Dn 80/100mm, Pn 10 bar – 29 buc
  • Cămine de vane – 27 buc

Rețea de canalizare:

  • PVC Dn 250mm – 4.369 m
  • Cămine de canal – 112 buc
  • SPAU – 5 buc
  • PEHD Dn 160mm, Pn 6 bar, PE 80, SDR 17,6 – 88 m
  • PEHD Dn 90mm, Pn 6 bar, PE 80, SDR 17,6 – 80 m
  • Cămin tocător – 2 buc.
  • Cămin grătar – 3 buc.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax