Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, în satul Geoagiu de Sus din comuna Stremț. Undă verde de la APM Alba

Publicat

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru un proiect de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, în satul Geoagiu de Sus din comuna Stremț. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat, pe 12 mai, luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului, pentru un proiect privind extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în satul Geoagiu de Sus, comuna Stremț.

Rețeaua de alimentare cu apă potabilă va cuprinde:

  • branșament la rețeaua de apă existent în localitatea Geoagiu de Sus – punct de cuplare
  • Cămin rupere presiune existent,
  • rețeaua principală DN 110 mm L= 6.545 m,
  • rețeaua secundară (însumarea tronsoanelor): PEHD Dn 63 mm, L = 1.064 m, PEHD Dn 90 mm, L = 865 m, OL Dn 89 mm, L = 150 m (racordurile la rețeaua principală).

Pe traseul rețelei de alimentare cu apă vor fi amplasate cămine de vane de sectorizare, cămine de reducere a presiunii, hidranți de incendiu, branșamente individuale apă potabilă.

Rețeua de canalizare menajeră va fi proiectată în sistem divizor.

Acesta va cuprinde:

  • racord la rețeaua de canalizare existent în localitatea Geoagiu de Sus,
  • colector principal: rețeua principală Dn250mm L = 5.080 m, rețeaua secundară (însumarea tronsoanelor), PVC Dn 200mm L = 2.033 m, Ol Dn 63 mm, L = 148 m.

Pe traseul rețelei de canalizare vor fi amplasate cămine, racorduri individuale și 6 stații de pompare echipate astfel încât să asigure buna funcționare a sistemului de canalizare și a stației de epurare.

Pe traseul conductelor de alimentare cu apă și canalizare sunt prevăzute 7 supratraversări de cursuri de apă pe structuri independente, estacade metalice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax