Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!”, campanie de prevenire a sarcinilor nedorite, derulată în județul Alba

Publicat

Intitulat sugestiv “Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta! ˮ, programul „Prevenirea sarcinii nedorite” a fost promovat, la nivelul județului Alba, în cele 15 luni de implementare în toate primăriile din județ de către specialiștii din cadrul echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial.

Astfel, în această perioadă s-au distribuit pliante cu informații și materiale utile persoanelor care au participat atât la consilierea de grup, cât și la consilierea individuală, fiind consiliate un număr de 1.168 de persoane, din care 245 de femei au hotărât să aleagă o metodă contraceptivă.

Proiectul “Prevenirea sarcinii nedorite” este finanțat și coordonat de către Fundația ˮSERA Româniaˮ în colaborare cu DGASPC Alba pe o perioadă de 18 luni (01.05.2017-01.11.2018).

Obiectivul major îl reprezintă implementarea unui program de prevenire a sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați prin oferirea sprijinului necesar femeilor fertile și a celor care sunt însărcinate, dar se află în situația de a renunța la sarcină sau de a-și abandona copilul/copiii.

Printre obiectivele campaniei se mai numără: scăderea incidenței sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numărului de copii abandonați/ instituționalizați; reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a femeilor care intră în categoria beneficiarilor direcți ai proiectului; creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituții ale statului.

Grupul țintă îl reprezintă: femeile care se află în situația de a-și abandona copilul/copiii și solicită sprijinul DGASPC Alba sau altor instituții; mame minore; adolescente active sexual aflate în sistemul de protecție al DGASPC, cazuri semnalate de serviciile publice de asistență socială (SPAS-uri și DAS-uri) aflate în subordinea primăriilor, unitățile sanitare, cabinetele medicale individuale, etc..

Prin intermediul specialiștilor din cadrul Echipei mobile, ce funcționează la sediul DGASPC Alba din Alba Iulia, Bulevardul ˮ1 Decembrie 1918ˮ nr.68, femeile pot beneficia gratuit de: consiliere, consultații medicale de specialitate, transport/acompaniere la cabinetul medical specializat și materiale contraceptive (sterilete, prezervative și pastile).

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax