Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fabrică BMW de UN MILIARD de euro la granița cu România. Ungaria a donat terenul și a contribuit la infrastructură

Publicat

O parcelă de teren din apropierea oraşului Debrecen, estul Ungariei, pe care BMW urmează să construiască o uzină de producţie de un miliard de euro, a fost înmânată marţi constructorului auto german, transmite MTI.

Ministrul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a anunţat că lucrările de construcţie la uzina BMW pot începe în condiţiile în care contractul privind preluarea terenului a fost semnat, iar BMW Group a devenit proprietarul terenului, informează agerpres.ro.

Laszlo Palkovics a precizat că Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 130 miliarde forinţi (388,4 milioane euro) pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport din jurul zonei industriale amplasată în nord-vestul oraşului Debrecen, care va găzdui şi viitoarea uzină BMW.

Alte 35 de miliarde de forinţi urmează să fie cheltuite pentru dezvoltarea sistemului educaţional din Debrecen, în ideea de a furniza mână de lucru calificată companiilor din oraş.

La rândul său, primarul din Debrecen, László Papp, a descris investiţia BMW drept cea mai mare evoluţie din istorie oraşului, care va deschide noi perspective pentru regiune în mai multe domenii, nu doar în ceea ce priveşte economia, ci şi în termeni de crearea de locuri de muncă, educaţie şi infrastructura de transport.

Sursă foto: bmwgroup-plants.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax