Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fabrica Daimler din Sebeş, al doilea cel mai mare exportator din economia României. Dacia ocupă prima poziție

Publicat

Fabrica de cutii de viteze a Daimler din Sebeş a devenit al doilea cel mai mare exportator din economie, în anul 2017. Prima poziție în România este ocupată de uzina Dacia. Cei mai mari zece exportatori din economie au o pondere de aproape 19% din total, cu o valoare de 11,7 mld. euro, cu 1,7 mld. euro în plus faţă de top zece din 2016. 

Industria auto, atât cea producătoare de automobile cât mai ales cea produ­că­toare de componente, domină auto­ritar topul celor mai mari zece ex­por­tatori din România. Cel mai mare salt a fost punctat de fabrica de transmisii pentru Mercedes-Benz, potrivit ZF.

Star Assembly, compania deţinută de Daimler şi care produce la Sebeş unele dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume, a depăşit anul trecut Rompetrol Rafinare în topul celor mai mari exportatori şi s-a clasat direct pe locul 2, în urcare de pe poziţia 26, fiind unul dintre cele mai mari salturi înregistrate în ultimii ani. Odată cu accelerarea producţiei lui Ford B-Max pe final de viaţă dar mai ales a motoarelor Ecoboost produse la Craiova, Ford România a urcat anul trecut pe locul patru de pe poziţia a şaptea cu un an în urmă.

Creşterea puternică înregistrată de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inau­gu­rat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Merce­des-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regă­seşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar po­tenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş.

 

 

 

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. george

    luni, 19.03.2018 at 14:33

    Felicitari…!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax