Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fabrica Mercedes de la Sebeş va construi motoare destinate vehiculelor electrice, din 2024. Planurile producătorului auto german

Publicat

Mercedes-Benz a prezentat miercuri un plan de peste 1 miliard de euro (1,06 miliarde de dolari) pentru a-și adapta rețeaua globală de producție pentru sistemele de propulsie electrică – inclusiv ansamblu baterie, unități de propulsie electrice și osii – începând cu anul 2024. Fabrica de la Sebeș este menționată în proiect pentru construirea motoarelor electrice pentru noile platforme. 

Uzinele din Kamenz și Untertuerkheim din Germania, precum și cea din Beijing, care asamblează deja baterii pentru modelele electrice și hibride, vor asambla bateriile pentru modele pe viitoarele platforme MMA și MB.EA, cu un alt loc de asamblare a bateriilor în Koelleda, în așteptarea sprijinului guvernului regional.

La Untertuerkheim, la Beijing dar și la Sebeș vor fi construite unități de propulsie electrice (motoare) pentru noile platforme. La Hamburg și Untertuerkheim vor rămâne principalele uzine de asamblare a punților și componentelor electrice.

Conducerea și reprezentanții angajaților au ajuns la un acord în luna iunie cu privire la mutarea fabricilor auto europene către vehicule electrice, făcând din Sindelfingen casa vehiculelor de ultimă generație pe platforma AMG.EA, Bremen și Kecskemet în Ungaria pentru modelele de lux de bază și Rastatt și Kecskemet pentru vehicule entry-level.

Producătorul auto și-a configurat fabricile auto pentru a produce atât motoare cu ardere internă, cât și mașini electrice pe linii de producție unice, dar asamblarea bateriilor și motoarelor pe aceeași linie este mai complexă, a spus Burzer.

Cu toate acestea, multe dintre fabricile de componente vor continua să producă piese pentru mașinile cu motoare cu combustie atâta timp cât există cerere, însă Mercedes intenționează ca până în 2030 să rămână doar cu producția de modele electrice, “acolo unde condițiile pieței o permit”.

Unitatea de producţie „Star Assembly” din Sebeş este o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Producţia în unitatea din Sebeş a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează şi varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producţia de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Unitatea de montaj şi producţie SC Star Assembly SRL din Sebeş este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

sursă: Reuters.com, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax