Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fabricile Daimler din Sebeș și Cugir ar putea produce componente pentru mașinile hibride. Planurile companiei

Publicat

Fabricile din Sebeș și Cugir ale Daimler vor produce în viitor componente premium pentru mașinile hibride din gama Mercedes-Benz. Documente ale companiei arată că România va deveni un centru extrem de important pentru industria auto în următorii ani. Unitatea de producţie Star Assambly din Sebeş a ajuns la același nivel de importanță cu uzinele din Germania, Polonia, SUA, Africa de Sud și din țările asiatice.

Dacă își menține cadența în cel de-al doilea semestru al anului trecut, cifra de afaceri a Star Assembly va urca la peste 1,5 miliarde de dolari sau chiar mai mult. Suma exactă va fi disponibilă odată cu publicarea raportului anual pentru 2017. Creşterea cifrei de afaceri se datorează in­trării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic. În 2016 uzina a func­ţionat cu un singur schimb, iar anul trecut, în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari.

Din acest punct de vedere, compania a devenit cel de-al doilea mare jucător pe piața auto românească, după Automobile Dacia. Numărul angajaţilor de la Star Assembly a urcat de la 860 în prima jumătate a anului 2016, la 1.743 în primul semestru din 2017. Se pare că planurile în România ale companiei vor ajunge spre 6.000 de angajați, devenind unul dintre cei mai mari angajatori.

Creşterea puternică înregistrată de fabrica Star Assembly vine după ce compania a inau­gu­rat în aprilie 2016 o linie de producţie a cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, dedicată automobilelor Merce­des-Benz. Noua cutie cu nouă trepte se regă­seşte pe 20 de modele Mercedes-Benz, iar po­tenţialul său este de a ajunge la peste 800.000 de unităţi anual, produse la Stuttgart şi Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax