Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook a blocat conturile mai multor utilizatori care nu au activat autentificarea în doi paşi

Publicat

Încercarea Facebook de a-i proteja pe unii dintre utilizatorii expuși atacurilor s-a întors împotriva acestora, care, pentru că nu au reușit să activeze autentificarea în doi pași, au descoperit că nu mai pot accesa contul.

Încă de anul trecut, Facebook a anunțat că urmează să ia măsuri speciale pentru anumite categorii de utilizatori, care sunt mai susceptibili de a fi vizați de hackeri sau regimuri autoritare, precum politicieni, activiști, jurnaliști şi alte categorii.

Apoi, la începutul lunii martie şi aproape de termenul limită, Facebook le-a trimis acestora un e-mail prin care îi avertiza că mai au doar câteva săptămâni pentru a activa 2FA (Two Factor Authentication) şi că, în caz contrar, vor pierde, cel puțin temporar, accesul la propriile conturi.

Aici au apărut problemele. Unii nu au reușit să activeze 2FA, fie că au întâmpinat probleme tehnice, fie că nu s-au priceput, în vreme ce alții nu au văzut e-mail-ul, care a ajuns direct în Spam.

Astfel, mulți din cei pe care Facebook şi-a propus să-i protejeze nu au mai putut să-şi acceseze conturile şi se plâng acum că nu au nicio soluție pentru a rezolva situația.

Facebook încă nu a oferit o explicație sau o soluție celor afectați

Sistemul 2FA adaugă un nivel suplimentar de securitate, pe lângă nume şi parolă, prin generarea unui cod temporar, care poate fi primit pe SMS (cea mai puțin sigură opțiune), printr-o aplicație dedicată (Authy, 1Password etc.) sau printr-un autentificator fizic, care reprezintă şi cea mai sigură variantă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax