Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Facebook a împlinit 20 de ani de la înființare. Povestea rețelei sociale care a schimbat lumea

Publicat

infiintare facebook

Facebook a împlinit 20 de ani de la înființare. Gigantul a crescut de la o reţea a studenţilor Universităţii Harvard la una dintre cele mai mari platforme online din lume.

Facebook este o rețea de socializare online care permite utilizatorilor să se conecteze, să împărtășească conținut și să interacționeze cu prietenii lor, familia și colegii.

Platforma a fost fondată de Mark Zuckerberg, împreună cu câțiva colegi de cameră de la Universitatea Harvard, și a fost lansată inițial pe 4 februarie 2004 sub numele de „The Facebook„.

Inițial, platforma era destinată studenților universitari din Harvard, dar s-a extins rapid la alte universități și, ulterior, la publicul larg.

 

Facebook a împlinit 20 de ani. Istoria și evoluția rețelei sociale:

Începuturile la Harvard: Mark Zuckerberg, împreună cu Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes, au lansat platforma la Harvard cu scopul de a facilita comunicarea între studenți.

În scurt timp, Facebook s-a extins la alte universități din Statele Unite și a început să atragă atenția investitorilor.

În 2006, s-a deschis pentru publicul larg și a început să devină una dintre cele mai populare platforme de socializare online.

Facebook a introdus numeroase funcții inovatoare de-a lungul anilor.

Printre acestea: știrile, like-urile, paginile dedicate și evenimentele.

Pe 15 noiembrie 2010, Facebook a anunțat că va cumpăra domeniul de Internet fb.com de la American Farm Bureau Federation. Inițial, suma era confidențială.

Pe 11 ianuarie 2011, AFBF a dezvăluit că suma s-a ridicat la 8,5 milioane USD.

Această sumă face achiziția fb.com una dintre cele mai mari vânzări de domenii din istorie.

La 18 mai 2012, Facebook a avut o ofertă publică inițială (IPO), devenind o companie listată la bursă. Din 2021 se numește Meta.

Facebook: Criticile și controversele

De-a lungul timpului, Facebook a fost subiectul unor numeroase controverse legate de protecția datelor, confidențialitate, extinderea influenței sale și gestionarea conținutului dăunător.

Vezi și Meta, care deține Facebook și Instagram, anunță măsuri stricte pentru protecția adolescenților. Ce restricții vor fi aplicate

Aceste aspecte au dus la investigații, audieri și schimbări ale politicilor companiei.

Facebook este una dintre cele mai mari și influente companii de tehnologie din lume. Are un impact semnificativ asupra modului în care oamenii comunică și împărtășesc informații online.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax