Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Facebook dă în judecată Comisia Europeană din cauza informațiilor excesive solicitate într-o investigație asupra rețelei

Publicat

facebook utilizatori

Facebook a dat în judecată Comisia Europeană, care este autoritatea de reglementare în domeniul antitrust din UE, pentru că solicită informaţii excesive, dincolo de ceea ce ar fi necesar, inclusiv detalii foarte personale, pentru investigaţiile referitoare la datele şi piaţa companiei, a anunţat luni operatorul reţelei sociale. 

UE a început o investigație asupra Facebook încă de anul trecut, în contextul utilizării datelor personale și din perpectiva pieței online gigant pe care o administrează.

De atunci, compania a furnizat Comisiei 315.000 de documente echivalente cu 1,7 milioane de pagini.

„Caracterul excepțional de larg al solicitărilor Comisiei înseamnă că ni se va cere să preluăm documente preponderent irelevante, care nu au nici o legătură cu investigațiile Comisiei, inclusiv informații personale extrem de sensibile, cum ar fi informațiile medicale ale angajaților, documentele financiare personale și informațiile private despre membrii familiei angajaților „, a declarat asociatul consilierului general Facebook, Tim Lamb.

„Considerăm că aceste solicitări ar trebui să fie revizuite de instanțele UE”.

Comisia a spus că își va apăra cazul în instanță.

Autoritățile de reglementare din UE combină documente care caută aproximativ 2.500 de fraze de căutare, care includ „întrebări mari”, „închide” și „nu sunt bune pentru noi”.

Astfel de termeni de căutare pot fi găsiți în informațiile de sănătate ale angajaților, evaluarea performanței și chiar cererile de angajare pentru companie care nu sunt relevante pentru investigațiile UE.

În plus, Facebook solicită măsuri provizorii la Curtea Generală din Luxemburg care să stopeze aceste solicitări de date până când judecătorii se pronunță în instanță.

Sursă: Reuters

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax