Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Facebook face angajări masive în următorii 5 ani. 10.000 de locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană

Publicat

facebook utilizatori

Facebook a anunţat duminică că va crea 10.000 de noi locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană în următorii cinci ani, pentru a ajuta la construirea aşa-numitului metavers. Țările în care va angaja cel mai mult sunt Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia.

Compania recrutează colaboratori pentru a dezvolta o „nouă fază a experienţelor virtuale interconectate folosind tehnologii precum realitatea virtuală şi augmentată” – metaversul, a declarat vicepreşedintele Facebook al politicii şi afacerilor publice Nick Clegg.

Ce este ”metaversul”

„Metaversul are potenţialul de a ajuta la deblocarea accesului la noi oportunităţi creative, sociale şi economice. Iar europenii îl vor modela chiar de la început”, se precizează într-un comunicat al companiei citat de BBC.

Facebook a făcut din construirea metaversului una dintre marile sale priorități.

În ciuda istoriei sale de cumpărare a companiilor rivale, Facebook susține că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” și a promis că va colabora.

Faptul că investește în UE oferă companiei numeroase avantaje, inclusiv accesul la o piață largă de consum, universități de primă clasă și talente de înaltă calitate.

Joburi și PR

Dincolo de crearea celor 10.000 de locuri de muncă, mutarea Facebook ascunde şi o mare doză de PR, fiind gândită pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Uniunea Europeană şi a încerca să câştige bunăvoinţa acesteia.

În septembrie, Facebook a investit 50 de milioane de dolari pentru construirea metaversului, zonă în care companii precum Roblox Corp (RBLX.N) şi producătorul „Fortnite”, Epic Games, au dezvoltat deja proiecte.

Compania a lansat mai devreme anul acesta un test al unei noi aplicaţii de lucru la distanţă în realitate virtuală, în care utilizatorii căştilor Oculus Quest 2 ale companiei pot organiza întâlniri ca versiuni avatar ale lor.

Facebook a mai spus în iulie că va crea o echipă de produse care să lucreze la metaversul care va face parte din Facebook Reality Labs, grupul său de realitate augmentată şi realitate virtuală.

Potrivit unor surse, salariul mediu la Facebook este în prezent de aproximativ 20.000 de dolari pe lună.

Acolo lucrează unii dintre cei mai bine pregătiți specialiști, selectați în urma unor proceduri atente.

Printre ei sunt și mulți români.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax