Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook lansează „biroul viitorului”. Cum funcţionează aplicaţia care ar putea duce munca de acasă la un nou nivel

Publicat

Facebook lansează o aplicație prin care poate ”aduna” la o masă virtuală un grup de utilizatori, simulând astfel munca într-un birou.

Aplicaţia poate proiecta computerul din viaţa reală al unui utilizator în această lume, vizualizată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală Oculus de la Facebook, permiţând angajaţilor să stea cu colegii, să discute şi să îşi prezinte ideiile pe celebrele whiteboard-uri, dar care de acestă dată sunt virtuale.

Deşi nu există holograme în sălile de lucru, utilizatorii pot personaliza avatare – cu diferite coafuri şi elemente de îmbrăcăminte pentru a crea o versiune digitală cât mai apropriată de înfăţisarea din lumea reală, relatează Financial Times.

Lansarea aplicaţiei este doar o mică parte din proiectul mai amplu al directorului executiv Facebook, Mark Zuckerberg, care îşi propune să construiască un spaţiu digital captivant, locuit de avatari, cunoscut sub numele de metavers în care oamenii pot socializa, dar şi lucra.

Succesul proiectului depinde în mare măsură şi de modul cum compania va gestiona aspectele de confidenţialitate. Facebook va avea de răspus la o întrebare scurtă dar foarte importantă pentru utilizatori: Poate garanta utilizatorilor că ce se vorbeşte şi se vede în biroul virtual va rămâne în birou virtual?

Facebook a dat asigurări că nu va accesa imaginile mediului fizic al unui utilizator, care sunt procesate local pe ochelarii VR. Conţinutul audio al întâlnirilor este totuşi procesat pe serverele Facebook, dar compania spune că nu va stoca aceste date.

Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax