Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook renunță la tehnologia de recunoaștere facială. Un miliard de modele digitale vor fi șterse

Publicat

facebook utilizatori

Rețeaua socială Facebook a luat o decizie importantă, aceea de a nu mai folosi pe platforma sa tehnologie de recunoașterea facială.

Măsura era introdusă încă din 2010 și facilita recunoașterea facială a persoanelor din fotografiile sau videoclipurile postate de utilizatori.

Mai mult decât atât, Facebook va renunța și la baza de date pe care a acumulat-o de-a lungul timpului utilizând această măsură.

”În săptămânile următoare, Meta (noun nume al companiei – n.red.) va închide sistemul de recunoaștere facială de pe Facebook, ca parte a unei mișcări la nivel de companie de a limita utilizarea recunoașterii faciale în produsele noastre.

Ca parte a acestei modificări, persoanele care s-au înscris pentru setarea noastră recunoaștere facială nu vor mai fi recunoscuți automat în fotografii și videoclipuri și vom șterge șablonul de recunoaștere facială folosit pentru a le identifica” precizează reprezentanții companiei.

Concret, peste un miliard de modele digitale de recunoaștere facială vor fi șterse.

În acest moment, conform oficialilor platformei de socializare, mai mult de o treime dintre utilizatorii zilnici de Facebook au recunoașterea facială activată și pot fi recunoscuți.

Ce spune compania

”Închidem sistemul de recunoaștere a feței de pe Facebook. Persoanele care s-au înscris nu vor mai fi recunoscuți automat în fotografii și videoclipuri și vom șterge șabloanele individuale de recunoaștere facială ale a peste un miliard de persoane.

Această modificare va afecta și Textul alternativ automat (AAT), care creează descrieri de imagini pentru persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere.

După această modificare, descrierile AAT nu vor mai include numele persoanelor recunoscute în fotografii, dar vor funcționa normal altfel.

Trebuie să cântărim cazurile de utilizare pozitive pentru recunoașterea facială cu preocupările crescânde ale societății, mai ales că autoritățile de reglementare nu au furnizat încă reguli clare” precizează compania.

Sursă: Cert.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax