Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook testează divizarea News Fed-ului. Postările de la prieteni, separate de cele ale paginilor

avatar

Publicat

Facebook a anunțat că face un test în șase țări pentru a împărți News Feed-ul în două părți: una cu postări de la prieteni și alta cu postări de la diverse pagini la care utilizatorul a dat Like. Vestea este rea pentru publisherii care depind de traficul din Facebook, fiindcă postările acestora deja sunt văzute de mult mai puțin oameni, arată datele din Slovacia. Facebook spune însă că nu are de gând să facă un test la nivel global și adaugă că utilizatorii au spus că vor un Feed unde să vadă postări de la prieteni și de la membrii familiei, separat de postările de la diversele pagini.

Testul va dura câteva luni în șase țări mai mici: Bolivia, Cambodgia, Guatemala, Serbia, Slovacia și Sri Lanka și acolo userii vor vedea două Nws Feed-uri. Primele observații, venite din Slovacia, arată că în feed-ul cu postări de la familie și prieteni apar și postări de la diverse pagini care au plătit pentru ca postările să fie evidențiate.

Mișcarea înseamnă că tot mai multe pagini ar putea fi nevoite să plătească pentru publicitate la Facebook, fiindcă altfel postările lor nu vor mai aparea pe feed-ul principal, ci pe cel secundar care se găsește în meniul Explore care este mai greu de găsit.

Un jurnalist slovac, Filip Struharik, spune că se vad deja primele efecte și că mai multe site-uri de știri din Slovacia și-au văzut traficul scăzând puternic, fiindcă postările au un reach mult mai mic, practic ajung la mai puțini oameni.

Cel mai grav vor fi afectate site-urile care depind ca trafic de Facebook, în timp ce acelea care au mult mai multe moduri de interacțiune cu cititorii nu vor simți atât de mult schimbarea.

Facebook ține însă să liniștească utilizatorii și spune că testul nu va fi extins pentru toate țările și că este făcut în urma solicitărilor venite de la utilizatori. Compania spune că vrea să afle dacă într-adevăr utilizatorii vor o separare clară între conținutul personal și cel public, practic între ce pun prietenii aproapiați și rudele și ce postează diverse pagini la care au dat like, fie că este vorba de site-uri de știri, de cântăreți, de mărci auto sau magazine.

Facebook a făcut modificări și în trecut când utilizatori s-au plâns, un exemplu fiind perioada trecută în care foarte mulți primeau mesaje inutile despre prieteni care au ales să joace online diverse jocuri. Compania face multe teste, dar numai o parte din ele ajung să se transpună în schimbări simțite de toată lumea.

Însă, cum notează The Guardian, exemplul poate fi unul „de manual” pentru Facebok care, spre exemplu, acum câțiva ani permitea ca postarea unei pagini să fie afișată pe Feed-ul tuturor celor care au dat Like la ea, însă mai târziu postările puteau fi văzute doar dacă pagina plătea constant pentru publicitate.

Pe de altă parte, Facebook a subliniat mereu că a crescut fantastic de mult conținutul postat în rețeaua cu două miliarde de utilizatori, astfel că News Feed-ul ar deveni extrem de încărcat dacă algoritmii nu ar face o selecție strictă pentru ce apare acolo. Facebook a mai precizat și că nu va forța paginile comerciale să plătească pentru tot conținutul.

Testul trebuie să fie un semnal de alarmă pentru site-urile care depind de traficul venit din Facebook, un semnal că trebuie să facă o diversificare, fiindcă altfel vor fi mult mai puțin vizibile în general.

Surse: reuters.com, techcrunch.com, theguardian.com, hotnews.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate